У Луцьку пішоходи не знають, що повинні пропускати швидку

У Луцьку пішоходи не знають, що повинні пропускати швидку
Превентивну акцію під назвою «Не ігноруй – надай дорогу життю!» провели луцькі патрульні разом з працівниками центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це повідомили в управлінні патрульної поліції в Луцьку.

Мета відпрацювання – привернути увагу учасників дорожнього руху до того, що необхідно надавати дорогу транспортним засобам, які рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами. Також учасники дорожнього руху зобов’язані забезпечити безперешкодний проїзд такого спеціального транспорту (і тих автомобілів, які його супроводжують).

Аби виявити водіїв та пішоходів, які ігнорують дані вимоги, працівники патрульної поліції та медики проїхали кількома вулицями Луцька. Більшість водіїв надають перевагу в русі швидкій медичній допомозі та поліції.

Тим часом, деякі пішоходи, з якими спілкувались полісмени, заявляли, що взагалі не знають про такі вимоги.
«Пішоходи також є учасниками дорожнього руху. Окремі з них думають, що вони не водії, отже, правила дорожнього руху їм не потрібні. Але є ряд пунктів правил, які стосуються і пішоходів. Усі мають розуміти, що кілька секунд можуть вартувати чийогось життя. Адже і швидка допомога, і поліція не їдуть з увімкненими маячками просто так, а поспішають комусь на допомогу. Це можуть бути ваші рідні, друзі чи близькі. Тому в таких випадках необхідно надавати дорогу спеціальним службам», - наголошує інспектор Патрульної поліції Луцька Андрій Переходько.

За невиконання п. 3.2. Правил дорожнього руху передбачена відповідальність, згідно з ч.3 ст.122 КУпАП та накладення штрафу обсягом 510 гривень.

Такі превентивно-профілактичні заходи триватимуть і надалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пішоходи не знають, що повинні пропускати швидку
24 листопад, 2017, 06:06