США хочуть стежити за власниками своїх віз у соцмережах

США хочуть стежити за власниками своїх віз у соцмережах
Міграційна служба США звернулася до розробників програмного забезпечення для того, щоб автоматизувати процес збору інформації в соцмережах про активність іноземців, які мають або подали документи на отримання американської візи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання ProPublica.

«Департамент з питань імміграції та митного контролю вживає нових кроків у своїх планах щодо моніторингу акаунтів у соцмережах заявників та власників американських віз», - зазначає видання.

Так, на одній із технічних конференцій в Арлінгтоні (місто поблизу Вашингтона – ред.), представники міграційної служби звернулись до постачальників програмного забезпечення з відповідним запитом. Вони розповіли, що хочуть створити алгоритми, які б оцінювали потенційні загрози з боку власників американських віз, а також проводити постійний нагляд у мережі за тими, хто може становити високий ризик.

Таким чином, пише видання, це підтверджує чіткий план адміністрації Трампа запровадити посилений контроль за тими, хто прибуває в Америку. Згодом міграційна служба перейменувала назву програми на «Аналіз візового циклу».

«Однак, згідно з презентацією міграційної служби, мета ініціативи, яка полягає в посиленому моніторингу за власниками віз із використанням соціальних мереж, залишається незмінною», - зауважується в публікації.

При цьому повідомляється, що міграційна служба США й так відстежує активність людей, які отримали американські візи, однак хотіла би автоматизувати цей процес.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
США хочуть стежити за власниками своїх віз у соцмережах
24 листопад, 2017, 04:02