У міськраді Луцька хочуть створити нове управління

У міськраді Луцька хочуть створити нове управління
Управління з питань праці планують утворити у Луцькій міські раді. Натомість мають ліквідувати відділ охорони праці.

Про це йшлося 24 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пишуть Волинські новини.

Як пояснив начальник відділу охорони праці Володимир Чепурний, рік тому були внесені зміни до закону про місцеве самоврядування, ці зміни передбачають делегування додаткових повноважень з державного контролю за дотриманням законодавства про працю місцевому самоврядування. Створення управління, каже Володимир Чепурний, дозволить отримувати більше коштів до місцевого бюджету, адже управлінням будуть відслідковуватися питання найманих працівників, які отримують кошти у конвертах, питання виплати мінімальної заробітної плати, також буде контроль заборгованості по зарплаті.

Проект рішення передбачає ліквідацію відділу охорони праці, який наразі належить до структури департаменту економічної політики, а також введення додаткових трьох посад в новоствореному управлінні.

Створення управління дозволить здійснювати контроль за дотриманням законодавства про працю в частині своєчасної та у повному розмірі виплати заробітної плати, додержання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин, а також законодавства про охорону праці.

Члени комісії підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У міськраді Луцька хочуть створити нове управління
24 листопад, 2017, 11:49