В уряді змінили правила видачі водійських прав

В уряді змінили правила видачі водійських прав
Кабінет міністрів України зробив більш жорсткішим порядок видачі водійських прав автомобілістам-новачкам.

Вони закріплені в постанові уряду №885 від 10 листопада 2017 року, - пише Обозреватель.

"Уряд вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Цими змінами, зокрема, передбачається, що водіям буде видаватися посвідчення водія з обмеженим правом керування транспортними засобами строком на два роки", - йдеться в супровідному коментарі до документу.

Згідно з постановою, обмеженим правом керування транспортним засобом є заборона перевищувати швидкість 70 км/годину.

Крім того, обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення терміну його дії буде проводитися без повторної здачі іспитів лише за умови здійснення протягом двох років з дня видачі документа не більше двох адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Якщо ж їх число досягне трьох і більше, обмін вперше виданого посвідчення буде здійснюватися зі складанням теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, постанова Кабміну передбачає ще одне важливе жорстке нововведення - повернення водійського посвідчення особам, які отримали його вперше і позбавлені права на керування транспортними засобами, не здійснюється.

"Таке посвідчення передається в сервісний центр МВС за зареєстрованим місцем проживання для його знищення. Відновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі МВС", - пояснюється в документі.

У Кабміні вважають, що зазначені зміни дозволять суттєво знизити кількість ДТП в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибіли.Права треба забирати в людей які кожного дня порушують по 10 разів на день а не ті які їдуть 50 км за годину
Відповісти
Доброго вeчора. вмeнe виникло такє питання. Я позбавлeний водійського посвідчeння за ст. 130 адмін. від 27.02.2017. сьогодні прочитав новий указ кабінeту міністрів &885 скажіть чи впливає цeй указ на повeрнeння мого водійського посвідчeння
Відповісти
Нічого з того не вийде.НОВАЧКИ покладуть права на полицю і будуть ждати 2 роки поки не поміняють,а стаж буде.І буде все те саме і ще гірше, тому що підуть на роботу а вміння ніякого немае-а це дтп.А ТІ ЩО БУДУТЬ ІЗДИТИ І ПОРУШУВАТИ будуть відкуплятися а це знову цвістиме корупція.
Відповісти
Останні новини
В уряді змінили правила видачі водійських прав
24 листопад, 2017, 17:18