У Луцьку засудили чоловіка, який пропонував поліцейським хабар за бурштин

У Луцьку засудили чоловіка, який пропонував поліцейським хабар за бурштин
Засудили волинянина, який пропонував та надав неправомірну вигоду начальнику міжрайонного відділу №1 Управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ Національної поліції України обсягом 1650 Євро за вирішення питання про невилучення станка для обробки каміння бурштину та самого бурштину.

Про це йшлося під час судового засідання Луцького міськрайонного суду, - пишуть Волинські новини.

Так, 28 вересня працівники УЗЕ для обшуку прибули на місце проживання підозрюваного, де в літній кухні виявили обладнання для обробки каміння бурштину та «сонячне каміння».

Знаючи, що ці речі будуть вилучені працівниками поліції, чоловік почав пропонувати силовикам «винагороду» обсягом від 200 до 2000 доларів, поступово збільшуючи розмір надання такої вигоди.

Отримавши від працівників поліції відмову від озвученої їм пропозиції, чоловік попросив їх організувати зустріч з особою, яка займає вищу посаду в УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України, де вони працюють.

Того ж дня, прибувши на автозаправку «UPG»у селі Зміїнець Луцького району та зустрівшись з начальником міжрайонного відділу №1 УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України біля адміністративного приміщення АЗС, запропонував та надав йому неправомірну вигоду в сумі 1650 Євро, аби в нього не проводили обшуків та не вилучали станки та бурштин.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що чоловік своїми умисними діями, які виразились у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.369 КК України.

Під час досудового розслідування між прокурором та підсудним була укладена угода про визнання винуватості, в якій він беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення.

Відтак, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 ч.1 КК України та призначив покарання у виді у штрафу в розмірі шестисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень. Окрім того, суд наклав арешт на грошові кошти в сумі 1 650 Євро.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.