У Шацької громади - новий «тимчасовий голова»

У Шацької громади - новий «тимчасовий голова»
Шацька селищна рада достроково припинила повноваження загиблого селищного голови Сергія Віннічука. Депутати проголосували за те, аби до призначення виборів обо’вязки виконувала секретар ради Людмила Цевух.

По це інформує Район. Шацьк.

Питання про дострокове припинення повноважень виносили на позачергове зсідання Як зазначено у законодавстві, відповідно до пунктів 2, 3 ст. 42 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» у разі звільнення з посади сільського, селищного, міського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, а також у разі неможливості здійснення ним своїх повноважень, повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради, крім випадків дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації».

Також, як зазначила Цевух, не пізніш як на п’ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови».

Відповідно до процедури в законодавстві, депутати Шацької селищної ради проголосували про дострокове припинення повноважень селищного голови Шацької селищної ради Віннічука Сергія Миколайовича в зв’язку з його смертю. Повноваження селищного голови поклали на секретаря селищної ради Людмилу Цевух.

Також депутати затвердили звернення депутатів Шацької селищної ради Шацького району Волинської області до Верховної ради України. У ньому йдеться про смерть Віннічука, взяття до відома радою цього факту та інформація щодо дострокового припинення повноважень.

«У зв’язку з цим просимо Вас призначити позачергові вибори селищного голови Шацької селищної ради Шацького району Волинської області у терміни встановлені чинним законодавством України»,- йдеться у зверненні.

Нагадаємо, очільник Шацької ОТГ Сергій Віннічук загинув у дорожньо-транспортній пригоді 15 листопада 2017 року. Поховали селищного голову 17 листопада у рідному селі Піща.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Шацької громади - новий «тимчасовий голова»
25 листопад, 2017, 11:44