Депутат Волиньради розповів, чому не матиме пенсії

Депутат Волиньради розповів, чому не матиме пенсії
Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський та заступник голови обласного управління Пенсійного фонду Олег Трибощук в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" дискутували про головні зміни, які відбудуться у системі пенсійного забезпечення.

Обговорення відбулося у п'ятницю, 24 листопада.

Ведуча Галина Падалко поцікавилася у гостей студії, як реформа змінює вимоги до страхового стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок, що це означає для українців , яким чином відбуватиметься підвищення та що може піти не так, інформує Конкурент.

Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський відверто розповів про дефіцит коштів у Пенсійному фонді та зауважив, що треба збільшувати робочі місця, аби цього дефіциту не було.

"Є в Пенсійному фонді "дирка" в 70 млрд станом від 1 січня 2017 року до кінця серпня. Це 170 млрд гривень у Пенсійному фонді це витрати, а доходи власне – це 100 млрд гривень плюс-мінус. І оцих 70 млрд треба чимось покрити і це пряма вимога МВФ вже протягом багатьох років. І для того, щоби цю вимогу виконати, для того, щоб отримувати далі й далі ті кредити, які ми й наші діти будемо віддавати, влада пішла таким чином. Ми говоримо, що в нас немає збільшення віку, але насправді люди, а їх дуже багато, які не будуть мати з 2028 року відповідно 35 років стажу, я в тому числі, ми не будемо мати право на отримання пенсій", - зауважив депутат облради.

Також звернув увагу, що люди чекали захисту від держави, але цього не відбулося.

"Ті люди, які в 90-х роках, і я себе до них відношу, складно досить переживали розвал Радянського Союзу, банкрутство підприємств, змушені були виїжджати на заробітки, і знову ж таки я в тому числі, вони чекали, що колись, коли прийде їхня пора до цього поважного віку, держава їх захистить. Але цього, на превеликий жаль, не сталося. Вперше, я хочу наголосити на цьому, стався в державі прецедент, коли ми знаємо всі, юридичну практику – закон зворотної сили не має, але багатьох людей поставили перед фактом, що у них має бути 35-річний стаж. При тому до цього це були цифри в 15 років", - підсумував Михайло Імберовський.

Своєю чергою заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Трибощук спробував спростувати деякі твердження депутата Волинської облради.

"Ви правильно відмітили, що для того, щоб отримувати пенсію, необхідно працювати і отримати відповідну заробітну платню. Саме підсилення, мотивація необхідного страхового стажу і несе пенсійна реформа. В нас в області ми здійснюємо пенсійне забезпечення засобами так званої солідарної системи. Простіше кажучи, працюючий несе на собі те навантаження і за рахунок сплати єдиного соціального внеску фінансується виплата пенсій і для непрацездатних, так би мовити, громадян. Бюджет Пенсійного фонду наповнюється за рахунок сплати єдиного соціального внеску, який на сьогодні справляється з загального фонду оплати праці в розмірі 22 %. Передувало прийняттю пенсійної реформи багато кроків уряду. І навіть згадаємо той безпрецедентний випадок, так би мовити крок назустріч бізнесу, яким з 1 січня 2016 року зменшено було, значно зменшено тариф по сплаті єдиного внеску з 39% зменшили навантаження на фонд оплати праці на 22 %", - підсумував Олег Трибощук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а якби не зменшиливнески товсе давноби розвалилось
Відповісти
а навіщо імберовському пенсія
він постійно виграє в там тамі
Відповісти
Статтю вичитайте спочатку, а тоді публікуйте.
...обаласної ади...
Відповісти
Останні новини
Депутат Волиньради розповів, чому не матиме пенсії
25 листопад, 2017, 21:15