Відомо, ким був чоловік, який загинув під час аварії у Нововолинську

Відомо, ким був чоловік, який загинув під час аварії у Нововолинську
25-го листопада відбувся брифінг з т.в.о. начальника поліції Сергієм Галащуком. Він заявив, що обставини справи резонансної ДТП будуть розслідуватися об’єктивно та неупереджено.

Нагадаємо, що 24-го листопада о 18:45 у Нововолинську сталося смертельне ДТП. В результаті трагедії загинула людина. Винуватцем виявився працівник карного розшуку Нововолинського відділу поліції.
Встановлено та підтверджено, що водій BMW, який скоїв наїзд, перебував у стані алкогольного сп’яніння, - пише БУГ.

Поліцейському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 268 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

На даний момент він знаходиться в лікарні у спеціальній палаті під конвоєм. У нього зламана рука та нога. Нині вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Усі учасники ДТП встановлені. Водій “Лади”, який загинув на місці події, працював головним інженером ДП “Нововолинськводоканалу”. Галащук висловив свої співчуття родині загиблого 67-річного чоловіка.

Підтвердили, що водій та пасажири BMW усі є працівниками карного розшуку. Серед них був і начальник управління. Однак, відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими.

Водій – 23-річний оперуповноважений управління карного розшуку поліції. Займає дану посаду півтори роки. За словами начальника роботу виконував сумлінно. На робочому місці не було порушень.

Швидкість, з якою рухалося BMW будуть встановлювати експерти. Попередньо підтвердили, що автомобіль їхав з перевищенням швидкості.

У зв’язку із поганим самопочуттям покази у винуватця ДТП поки не беруть. Те ж саме стосується і пасажирів, які знаходилися разом з ним в автомобілі на момент трагедії. Як каже Галащук, водій BMW пояснив наступне:

“У свій законний вихідний відпочивав із друзями. Побачив колег по роботі і вирішив підвезти. Перед аварією пішов на обгін буса, не справився з керуванням та боком влетів в зустрічний автомобіль”.

Керівник поліції прокоментував також чому пасажири BMW втекли з місця події. За його словами вони самостійно направилися в лікарню для надання їм медичної допомоги. У всіх зафіксовані тілесні ушкодження. Двоє з них було госпіталізовано.

Галащук також зауважив, що з приводу цієї ситуації буде проведено службове розслідування. Також буде вирішуватися питання про можливе притягнення пасажирів до відповідальності за ст.135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці.
Розслідувати обставини справи буде Нововолинський відділ прокуратури.

Дана ситуація не вплине на роботу поліції Нововолинська, – заявив Галащук. Також він запевняє, що не збирається йти з посади і готовий навести порядок в місті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як поліцейські коментують те що коли побачили нетверезого водія, замість того щоб запобігти порушенню пдр, вони не вжили ніяких заходів, більше того сіли і поїхали разом з ним
Відповісти
А дуже погано і неправильно що "відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими". Бо ніфіга вони не потерпілі - як мінімум не виконали свою професійну функцію (запобігати злочинам - і я про сам факт п'яного кермування). Пора вже вводити як мінімум адміністративну відповідальність за перебування в машині з п'яним водієм (а в окремих випадках - і кримінальну). Підстава все та ж - бездіяльність при вчиненні правопорушення.
Відповісти
В 18.45 трапилася пригода в шофера понад 3 проміле,тобто він вживав в робочий час,начальник підтвердив що він їздив на авто з польськими номерами,це не підстава гнати начальника в шию?
Відповісти
покинули водія затиснутого в авто і пішки раком пострибали в лікарню!!! вони всіх мають за дурнів?? скоти були в дупу п*яні!!!
Відповісти
Та вони напевне ще з роботи їхали бухі... А версію про те що підсіли придумали вже походу... Тим більше ще всі з одного підрозділу... Забагато брехні...
Відповісти
А чому інші "поліцейські" не попередили вчинення злочину?? .. звільнити їх з органів!!
Відповісти
тяжко буде навести порядок у новіку, одне місто на волині де дуже спецефічні люди.
Відповісти
Бухали всі разом, за руль посадили найнижчого за посадою, начальник управління в машині сидить, хто водія оштрафує? От і думав шо безкарно буде все
Буде дуже прикро якшо інших присутніх в машині залишать в поліції
А БМВ на бляхах?
Відповісти
Останні новини
Відомо, ким був чоловік, який загинув під час аварії у Нововолинську
25 листопад, 2017, 17:11