У Луцьку скорботною ходою вшанували жертв голодоморів. ФОТО

У Луцьку скорботною ходою вшанували жертв голодоморів. ФОТО
Сотні людей з колосками, лампадками, жовто-блакитними квітами та прапорами заполонили центр Луцька у суботу, 25 листопада.

Тут відбулась скорботна хода до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Духовенство, представники влади та мешканці міста пройшлись від Театрального майдану через вулицю Лесі Українки та Кафедральну до Замкової площі. На короткий час життя на цих вулицях застигло: рух транспорту зупинили, частина перехожих із сумом спостерігала за ходою, частина - долучилась до процесії.

Очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та чимало лучан поклали квіти до пам'ятного знаку біля Хресто-Воздвиженського храму та монумента жертвам московсько-кадебістських катів, що біля Волинського коледжу НУХТ.

На Замковій площі відбулась панахида за померлими від голодоморів та хвилина мовчання.

«Кожен рік ми приходимо на цю площу згадати наших рідних і близьких, які замучені голодом руками ідеології радянської влади. Ми згадуємо їх в першу чергу тому, що пам'ять наша і заклик Церкви – вічно пам’ятати про своїх рідних, близьких і молитись, щоб вони потрапили у Царство Небесне. Сьогодні воістину день пам’яті, який в першу чергу закликає до молитви, до виствітлювання правди голодомору», - звернувся до присутніх митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

«Ми з любов’ю сьогодні прийшли вшанувати в різні роки замучених голодом. Нехай наша свіча, з якою ми сьогодні стоїмо тут чи запалим вдома, буде не просто запаленою свічкою, а нагадуванням помолитися сьогодні і скільки буде горіти свіча за тих, хто був голодом заморений», - додав він.

Також Михаїл звернувся до Бога з проханням, щоб недруги не знищили наш народ, і щоб українці самі не знищували один одного.

Після цього люди виклали великий хрест із лампадок та запалили вогонь у кожній з них. Це відбулось у рамках акції «Запали свічку», яку провели по всій Україні.

Наостанок всі виконали Гімн України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
У Луцьку скорботною ходою вшанували жертв голодоморів. ФОТО
25 листопад, 2017, 17:44