Гунчик не прийшов на зустріч із атовцями щодо пільгових перевезень

Гунчик не прийшов на зустріч із атовцями щодо пільгових перевезень
У Луцьку учасники бойових дій прийшли в обласну державну адміністрацію стосовно того, що сина загиблого атовця Сергія Гулюка водій рейсу «Шацьк-Луцьк» вигнав з маршрутки. Атовці кажуть, що такі випадки трапляються регулярно. Однак, вони вимагають не покарати перевізників, а компенсовувати їм кошти за перевезення пільговиків. І це повинна робити держава.

Декілька десятків атовців прийшли поспілкувались із представниками влади у понеділок, 27 листопада. Варто зазначити, що голова Волинської ОДА Володимир Гунчик на зустріч із атовцями не прийов.

«Такі ситуації відбуваються стабільно раз в півроку. Кожен раз чуємо, обіцянки, що це більше не повториться. І поки ніяких кроків не зроблено, аби цю проблему вирішити. Перевізники кажуть, що їм кошти не компенсовують за пільговиків, а це повинна робити держава. Я вважаю, що водій повинен видавати квиток, де зазначений номер посвідчення, де буде зазначено кілометраж, який проїхав пасажир. Ми будемо бачити, на скільки проблема глобальна, та скільки на неї виділяється коштів. Адже перевізники вимагають кошти, однак вони не знають, скільки їм потрібно», - каже колишній боєць 51-ої бригади Олег Кобилинський.

В свою чергу, перевізник Михайло показує роздруківку, на якій вказано, що під час одного з рейсів «Львів-Луцьк» із 27-ти пасажирів, 17 - атовців. А кошти за їх перевезення їм не компенсовують. Також він зазначив, що син Сергія Гулюка придбав квиток «члена багатодітної сім’ї», а не «учасника сім’ї загиблого». А таким категоріям пільги не передбачаются.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів, що перевізникам держава не відшкодовує перевезення пільговиків.

«Я хочу розказати, що відбувається з тими пільгами та перевезенням. Ми маємо низку законів, що надають пільги верствам населення. Вони мають законне право мати пільгу на транспорт. Волинське об’єдання автотранспорту зобов’язане видавати квиток, якщо представлене посвідчення пільговика. Однак, Верховна рада в бюджеті не прийняла відшкодування перевізникам за такі перевезення. Ці кошти мали б передати потім на область, а там Управління соціального захисту вже могли б кликати перевізників і заключати з ними договір на перевезення пільговиків.

Автостанція квитки продає, а перевізники не хочуть возити, бо з ними не заключені договори і їм не відшкодовують кошти. Також Верховна рада скасувала багато пільг на перевезення. Перевізники за влашний кошт погодились возити 1-гу і 2-гу категорію інвалідів, членів сімей загиблих воїнів АТО та атовців. Видано розпорядження Володимира Гунчика, згідно з яким керівникам автотранспортних перевезень забезпечуватимуть пільгове перевезення учасників АТО та членів сімей загиблих атовців. Інші категорії також часом возять, в залежності від можливостей перевізника», - розповів Іван Мирка.

Волонтер «Меценати для солдата» Руслан Теліпський зазначив, що водіїв, котрі не хочуть возити пільговиків необхідно притягати до відповідальності.

«Дмитро купив квиток по посвідченню багатодітної сім’ї. А перевізники такого роду пільговиків не возять. Зі слів перевізників, водій тоді попросив хлопця вийти», - сказав Іван Мирка.

Також він запропонував визначити, скільки приблизно є пільговиків, визначити, скільки потрібно коштів. Вже тоді обласна, міська та районні ради розподілять між собою це фінансування. Також частину коштів повинен бюджет.

«Наші перевізники возили та возитимуть членів загиблих та учасників АТО. Якщо є випадки порушення цієї домовленості, прошу звертатись в мій департамент», - підсумував Іван Мирка.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«… прошу звертатись в мій департамент», - підсумував Іван Мирка». З якого часу департамент став його. Він лише на посаді в цьому департаменті. Але якщо Мирка так думає, якщо замість того, аби налагодити роботу, він пропонує щоразу звертатись до нього особисто, якщо АТОвці з цим погодились, то даремно вони цю тему підняли і до нього ходили. Нічого не буде. Хлопців вчергове розвели.
Відповісти
"Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів, що перевізникам держава не відшкодовує перевезення пільговиків." - тупа відмазка, хай тоді перевізники судяться з державою в особі департаменту очолюваного Миркою!!!
Відповісти
Зверніть увагу, як перевізник та Мирка майстерно перевели стрілки. 1 Шацьк-Луцьк - це внутрішньообласний рейс, тобто повна компетенція Мирки та "його департаменту". 2. За внутріобласні перевезення пільговиків держава не має компенсовувати. 3. Навіщо посилатись на показники за маршрутом Львів-Луцьк? 4. Мирка покриває знахабнілого перевізника.
Відповісти
Усім читачам рекомендую звернути увагу, що серед присутніх не лише посадовці та учасники АТО, а є ще й "тітушки"...
Відповісти
Маєш на увазі МИрку?
Відповісти
Дали водію пр щам чи ні?
Відповісти
Останні новини
Гунчик не прийшов на зустріч із атовцями щодо пільгових перевезень
27 листопад, 2017, 09:36