Перш за все має бути людяність, - Гунчик про перевізників

Перш за все має бути людяність, - Гунчик про перевізників
На Волині місцевим радам, мерам та головам рад рекомендують передбачити у кошти на забезпечення програм пільгового перевезення низки категорій, також 5 мільйонів гривень на перевезення членів родин загиблих атовців запопонують передбачити в обласному бюдеті. Проте, питання ставлення водіїв до пільговиків перш за все лежить у площині людяності.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 27 листопада.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик нагадав про прикрий випадок із сином загиблого Героя Сергія Гулюка. Тож губернатор наголосив, що питання конфлікту навіть не в квитку, а в людяності.

«В першу чергу, не дивлячись ні на які аспекти політичні економічні, в першу чергу це людяність», - вважає очільник ОДА. Мовляв, незалежно, чи це член родини загиблих, чи боєць АТО, чи пенсіонер, має бути людське ставлення. Тому представники райрад та громад, щоденно мають виховувати тих, хто «крім бізнесу та грошей нічого не бачить».

Гунчик додав, що якщо перевізники не розумітимуть громаду, ОДА може встановити жорсткий моніторинг перевізників на предмет отримання доходів у різних напрямках, від обілечення до сплати податків. Адже влада ставиться до бізнесу досить лояльно, тож вимагає аналогічного ставлення до проблем суспільства. Гунчик наголосив, що у Дмитра Гулюка був квиток, тож водій просто не мав права не прийняти такого пасажира.

Під час підготовки і підписання договорів з перевізникам досить чітка трактувати їм що соціальні гарантії та людське ставлення – в першу чергу», підкреслив губернатор. Районам він рекомендував у бюджеті передбачити кошти на соціальну підтримку категорій, які її потребують. Мовляв, насправді це не такі колосальні кошти, тож із перевиконання місцеві бюджети можуть передбачити такі гроші.

Текст - Тетяна Бик

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто б говорив про людяність.У самого тільки бізнес ігроші.
Відповісти
Сім'ю людяністю прогодуєш?
Відповісти
Останні новини
Перш за все має бути людяність, - Гунчик про перевізників
27 листопад, 2017, 09:42