«Кадровий голод»: на Волині не вистачає ветеринарів

«Кадровий голод»: на Волині не вистачає ветеринарів
На Волині катастрофічно не вистачає працівників Держспоживслужби у галузі ветеринарії. Натомість середній вік волинських ветеринарів - 55 років.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 27 листопада.

За інформацію керівника обласного управління Держспоживслужби Богдана Лозинського, у складі управління - 126 інспекторів, штат яких фінансують із держбюджету. Також у складі виконавчої гілки діє 18 лікарень та 6 лабораторій. У складі лікарень виділяють 108 установ, де працює 127 спеціалістів, які обслуговують товаровиробників та особисте селянське господарство.

«Сьогодні кадровий голод», - наголосив Лозинський. Мовляв, зі 126 штатних одиниць управління понад 50 вакансій вільні. Якщо ж управління почне забирати людей із лабораторій, то нікому буде працювати там. Середній вік працівників лікарень і лабораторій- 55 років, а поновлення щорічно становить менше ніж 0,5 % від кількості спеціалістів. Причина цьому - вкрай низькооплачувана та важка робота.

Якщо у великотоварних господарствах роботу ветеринарів оцінюють у 10-30 тисяч гривень на місяць, то ветеринари із клінік отримують "мінімалку" в 3200 гривень.

«Наша обласна рада просто-напросто тримає наших спеціалістів в підвішеному стані – дамо зарплату, не дамо зарплату», - зауважив Лозинський. Мовляв, на останній сесії облради вділили лише 3,5 млн гривень, яких вистачило, аби сплатити заборгованість за вересень та частину жовтня.

«Звичайно, що на таку роботу не будуть бігти люди», - додав очільник обласної Держспоживслужби. Мовляв, молоді спеціалісти радше будуть возити контрабанду за кордон, аніж «ходити по хлівах» за низьку та несвоєчасну зарплату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Кадровий голод»: на Волині не вистачає ветеринарів
27 листопад, 2017, 11:02