У Луцьку мешканці багатоповерхівки бояться, що їхній будинок може завалитися

У Луцьку мешканці багатоповерхівки бояться, що їхній будинок може завалитися
Мешканці луцької багатоповерхівки на проспекті Молоді, 19 уже шостий рік живуть зі страхом, що їх будинок може завалитися. У стінах будинку велика тріщина, крізь яку, взимку буває залітає сніг у квартири.

Мешканці будинку з відповідними фотографіями, що засвідчують стан будинку, прийшли сьогодні, 27 листопада, на засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження - пише Волинська правда.

Лучанка Оксана Шліховська каже, що у цьому будинку живуть її батьки-пенсіонери. І до речі, пенсіонерів там переважна більшість і вони не можуть самі добитися вирішення цього питання.

«У них з будинком катастрофічна ситуація, будинок руйнується, але всі комісії кажуть, що все добре, хоча зараз сніг залітає у квартири. Якщо тріщина на 2 см, стіни тріщать і це чують мешканці. Неодноразова відповідь усіх комісій – стан будинку задовільний і ці тріщини не несуть загрозу будинку», - зазначила жінка.

Крім того, як повідомила жінка, мешканці розповідають, що коли будинок будували, то там у фундаменті залишили яму, пустоту. Проте, зараз її виявити не можна, бо зверху уже покладена нова бруківка.

Щоб не повторилася ситуація з багатоповерхівкою на Рівненській, де кілька років тому половина будинку обвалилось, люди хочуть, щоб зробили капітальний ремонт стіни.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував провести ще одне обстеження і до цього залучити департамент ЖКП Луцькради, МЖК, що обслуговує цей будинок із залученням спеціалістів і проектантів.

«Вони повинні ще раз все вивчити і запропонувати можливі варіанти. На це даємо їм 2 тижні, а після обстеження проведемо ще раз комісію», -зазначив депутат.

Члени комісії підтримали таке рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то козюра не тікі по бруківці, а ще й по ремонту будинків)
Відповісти
Просто Козюрі напевно ще цеглу треба)))
Відповісти
Цей будинк, як і решта не лише в Луцьку, а й по Україні є приватизованим. Тобто, переважна більшість квартир у ньому перебувають у приватній власності. Відтак, згідно українського законодавства, спільною приватною власністю є також і несучі конструкції (стіни) цього будинку. Як і комунікації, ліфти, сходові клітки тощо. Питання: яким боком міська влада і міський бюджет до ремонту приватного будинку? Чим цей приватний будинок відрізняється, наприклад, від приватного садибного? Що, за бюджетні кошти можна робити ремонт в приватному секторі?
Відповісти
2 цікаво
не факт що він з осбб та був переданий на його баланс. І згідно навіть того ж законодавства, при передачі на баланс осбб він має бути капітально відремонтованим. Якщо ж ні першого ні другого немає, виникає питання: на що пішли кошти які мешканці щомісяця слачували ЖЕКу по статті обслуговування (утримання) будинку, зокрема пункту ремонт конструктивних елементів?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку мешканці багатоповерхівки бояться, що їхній будинок може завалитися
27 листопад, 2017, 12:09