Патрульні розповіли про «відмазки» луцьких автохамів

Патрульні розповіли про «відмазки» луцьких автохамів
«Не побачив», «Не встиг зреагувати», «Голосно звучала музика в салоні», - ці та інші «відмазки» придумують патрульним у Луцьку водії, які вчасно не надають дорогу тим транспортним засобам, що рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами.

Деякі пішоходи взагалі не реагують на спецтранспорт і йдуть далі, бо в них – зелене світло або пішохідний перехід, - повідомили в управлінні патрульної поліції в Луцьку.

Таку ситуацію побачили сьогодні, 27 листопада, патрульні поліцейські та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які спільно проїхались вулицями міста з превентивно-профілактичною акцією.

Мета відпрацювання – привернути увагу учасників дорожнього руху до того, що необхідно надавати дорогу транспортним засобам, які рухаються з увімкненими проблисковими маячками чи спеціальними звуковими сигналами. Також учасники дорожнього руху зобов’язані забезпечити безперешкодний проїзд такого спеціального транспорту (і тих автомобілів, які його супроводжують).

«Не ігноруй – надай дорогу життю!» - саме так звертаються працівники до громадян, з якими проводять профілактичні бесіди.

«Часто кілька хвилин очікування можуть вартувати комусь життя. Тому всі учасники дорожнього руху повинні бути свідомими та пропускати транспорт з увімкненими маячками і звуковими сигналами. Ми ж умикаємо їх не просто так, не через свою забаганку, а тому, що поспішаємо на допомогу іншим. За невиконання п. 3.2. Правил дорожнього руху передбачена відповідальність, згідно з ч.3 ст.122 КУпАП та накладення штрафу в розмірі 510 гривень. Сьогодні ми лише провели кілька профілактичних бесід, наступного разу – виноситимемо постанови і призначатимемо штрафи», - розповів інспектор патрульної поліції Олександр Мартинюк.

Працівники ДСНС зазначають, що проблема щодо ненадання переваги в русі спецтранспорту у місті існує, часто навіть перегороджують дорогу і доводиться об’їжджати довшим шляхом. Тож такі превентивні відпрацювання лише на користь і триватимуть надалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Патрульні розповіли про «відмазки» луцьких автохамів
27 листопад, 2017, 21:17