Реєстр УБД має бути відкритим, - волонтер

Реєстр УБД має бути відкритим, - волонтер
Реєстр учасників бойових дій має бути відкритий, аби запобігти зловживанням із отриманням «липового» статусу.

Про це у Facebook написав волинський волонтер Василь Нагорний.

На думку Нагорного, ситуація із сумнівними учасниками бойових дій на Донбасі має об’єднати спілки атовців. Він оприлюднив показову історію.

«Приносить знайома купу документів учасника бойових дій. Розлучається він, поможи, щоб аліменти були мінімальні, бо дружина погана… Бійці не дадуть збрехати, ніколи першим не лізу в душу, з питаннями де воював і т.д., але тут це «убеде» сам нарвався. Серед купи паперів, які знайома висипала на стіл, були і копії відрядних посвідок ( два рази по 3 дні, я так зрозумів, супровід тих, хто лишався воювати). Попросив, щоб зателефонувала до свого «убеде», міркую, може він був поранений під час відрядження чи хворобу, якусь підчепив, а мо ще на контракті був. Ні! Здоровий , як бик, щоправда не в поліції працює, а в охоронній фірмі...» - пояснив волонтер.

«Так от, до чого веду. Ви як хочете, але якщо захисник, наприклад, Луганського аеропорту, ДАПу чи Савурщики і триденний, добре хай шестиденний, відрядний міліціонер – мають однакові статуси, то це просто насмішка над самим статусом учасника бойових дій. Звичайно , якщо цей Статус означає для людини не тільки право на пільги та ділянку. Думаю, що на рідній землі, не повинні ви нічого боятись і РЕЄСТР УБД МАЄ БУТИ ВІДКРИТИЙ», - стверджує Василь Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.