Гунчик пообіцяв шахтарям зарплату

Гунчик пообіцяв шахтарям зарплату
Заборгованість із зарплати перед працівниками шахти «Бужанська» на Волині погасять наступного тижня.

Про це йшлося під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика із представниками первинної профспілкової організації, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, триває протест шахтарів шахти «Бужанська» ДП «Волиньвугілля». Зокрема гірники відмовляються підніматись на поверхню, доки їм не виплатять заробітну плату за попередні 3 місяці.

Вислухавши учасників зустрічі на чолі із Богданом Макарчуком, Володимир Гунчик телефоном поспілкувався і з головами інших діючих профспілок, зокрема з Вадимом Царуком та Святославом Волянюком. До слова, останні підготували звернення від профспілок, але на зустріч не з’явилися.

Так, під час зустрічі вирішено, що голова облдержадміністрації сприятиме у виплаті гірникам заробітної плати і загалом вирішенню проблем вугільної галузі області в системі, адже такі проблеми не нові для нашого краю. Ці питання Володимир Гунчик порушуватиме під час робочого відрядження до Києва, де матиме ряд зустрічей у Міністерстві фінансів України і Кабінеті Міністрів України.

Нині ж, під час зустрічі з шахтарями, керівник виконавчої гілки влади в області поспілкувався телефоном із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп. Так стало відомо, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня. Це зумовлено процедурою оформлення документів у Мінфіні.

Більше того, на наступному тижні, а саме у вівторок, 5 грудня, відбудеться робоча зустріч голови облдержадміністрації Володимира Гунчика із представниками профспілок і шахтарями, де обговорюватимуть проблеми вугільної галузі краю.

Доти ж Гунчик звернувся до представників усіх діючих шахтарських профспілок з проханням припинити акцію протесту і розпочати видобуток вугілля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик пообіцяв шахтарям зарплату
29 листопад, 2017, 06:58