Атовець у суді домігся від перевізника компенсації за відмову у пільговому проїзді

Атовець у суді домігся від перевізника компенсації за відмову у пільговому проїзді
Демобілізований учасник антитерористичної операції Андрій Микитенко домігся від приватного перевізника у Харкові компенсації за відмову у пільговому проїзді.

Про це повідомляє 112 Україна.

В травні 2016 р. харківська автостанція відмовила ветерану АТО Андрію Микитенку в реалізації пільгового квитка, мотивуючи це тим, що це вимога самого перевізника. У відповідь Микитенко викликав поліцію, а потім на автостанцію і перевізника подав позов до суду. Зазначається, що з травня минулого року тривала судова тяганина, відповідачі часто не приходили на засідання.

Восени поточного року суд першої інстанції задовольнив скаргу Андрія Микитенка. Як моральне відшкодування визначили 1000 грн. Відповідачі подали апеляцію на таке рішення суду. Перше засідання було в середині листопада.Відповідачі подали апеляцію, але 28 листопада апеляційний суд залишив чинним попереднє рішення.

Він додав, що перевізник під час суду мотивував пільгові обмеження тим, що він не отримує від держави компенсацію за пільгову категорію.

Андрій Микитенко служив у 92-й бригаді в 2014-15 рр. Покликаний з мобілізації, був поранений, після дембеля змушений був проходити курси лікування. Наразі проживає в Харківській області.

Відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів незалежно від відстані та місця проживання.

Також учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, незалежно від наявності залізничного сполучення, або проїзд один раз на рік (туди і назад) зазначеними видами транспорту з 50% знижкою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
суспільство лежебоків! Он як.
Відповісти
Молодець! Вражає коли водій таксі виганяє з маршрутки дитину пільгової категорії, бо та розраховувала, що має законне право на проїзд і з собою не має 1 грн.
Відповісти
Останні новини
Атовець у суді домігся від перевізника компенсації за відмову у пільговому проїзді
29 листопад, 2017, 09:50