Повідомили, чим дивуватиме джазовий фестиваль у Луцьку

Повідомили, чим дивуватиме джазовий фестиваль у Луцьку
З 8 по 10 грудня у луцькому театрі ляльок відбудеться одна із найбільших музичних подій України і Польщі – XVІІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez».

Фестиваль «Jazz Bez» привозить тих виконавців, які зараз творять світовий джаз. Також родзинкою фестивалю є презентація максимальної кількості джазових стилів: свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз тощо.

Серед зірок цьогорічного фестивалю вперше на фестивалі виступлять музиканти з Австралії. Всесвітньо відоме австралійське тріо The Necks, яке грає разом із Ніком Кейвом, Браяном Ено, Swans та іншими ідолами світової музики виступить у Києві, Львові та Луцьку.
Організатори фестивалю у Луцьку: Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьку, Луцький джазовий клуб, Громадська організація «Принцип» та Мистецьке об’єднання «Дзига».

За сприяння: ТОВ «Кромберг & Шуберт», Рекламна агенція «Promo-Shop», Волинська обласна філармонія.

Ведуча – Наталка Войтович, одяг ведучої від INSPIRO.

Вхід на фестиваль 100 грн. (Кількість місць обмежена!!! Квитки можна придбати через інтернет на сайті kasa.in.ua або за телефонами 097 0000 754, 066 0000 754).

Вся інформація про Jazz Bez:
https://www.facebook.com/events/182740755603477
http://dzyga.com/projects/jazzbez-2017

Довідка:

«Jazz Bez» – це транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів з цілого світу, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу у єдине свято музики і свободи.

Фестиваль розпочався 2001 року із концертів у Львові та Перемишлі, а тепер розповсюдився на основні культурні центри України та Польщі. Прецедентів такій джазовій події досі немає ні в українській, ні в польській музиці. За 16 років на фестивалі відбулися сотні концертів, утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «Jazz Bez» перевищила тисячу.

Програма фестивалю:

8 грудня, поч.19:00

BB Jazz (UKR) – дует відомих волинських музикантів Олександра Богдана та Василя Біщука, що грають кавери світових джазових хітів.
Dzyga Jazz Quartet (UKR)
Володимир Кіт – труба, флюгельгорн
Валентин Учанін – тенор та сопрано саксофони
Аркадій Орєхов – клавішні інструменти
Олег Підківка – ударні

Dzyga Jazz Quartet – патріархи української джазової сцени, які почали грати джаз ще в далеких 60-их минулого століття, незважаючи на тогочасний ідеологічний контроль. Слід зауважити, що Dzyga Jazz Quartet – це не просто зірки східноєвропейського джазу, а ще не менш успішні, амбітні та висококваліфіковані фахівці в медицині, фізиці, математиці та малярстві.

Саме завдяки такому поєднанню музика Dzyga Jazz Quartet — інтелектуальна, із безмежним полем для інтерпретацій та дисонансів, із домішками етнічного мелосу та стрункою чоловічою харизмою. Музиканти постійно експериментують, а відтак щороку дивують новим звучанням. Грають в стилі ф’южн з елементами свінгу та авангарду, часом беруть більш фольклорний напрямок, створюючи незвичні екзотичні мелодії. Проект в теперішньому вигляді засновано в 2001 році на першому українсько-польському фестивалі «Jazz Bez» у Львові з ініціативи директора львівського мистецького об’єднання «Дзиґа» – Маркіяна Іващишина.

The Necks
Chris Abrahams – фортепіано, орган хамонда
Lloyd Swanton – контрабас
Tony Buck – барабани
Всесвітньо відоме австралійське тріо, яке грає разом із Ніком Кейвом, Браяном Ено, Еваном Паркером, Swans та іншими ідолами світової музики.

The Necks створилися 1986 року у Сіднеї і за цей час витворили свою оригінальну музичну мову, сповнену довгими вишуканими імпровізаціями. Їхні концерти завжди ексклюзивні – вони імпровізують тут і зараз, у цьому місці і для цієї публіки. Саме тому ці музиканти здобули світову славу.

2017 року The Necks відіграли австралійський тур з Nick Cave and the Bad Seeds, випустили свій 19-й альбом «Unfold», відбули гастролі в США та відкатали 3 тури по Європі.

На нашому фестивалі The Necks святкують свої 30 років!


9 грудня, поч. 18:00

Safety-Trio (UKR)
Алекс Корсун - барабани
Валентин Пастухов - бас-гітара
Марина Крамаренко – фортепіано
Колектив з Києва, який виконує авторські композиції піаністки Марини Крамаренко з елементами джазової, етнічної та латиноамериканської музики.

Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski (POL)
Michal Martyniuk – фортепіано
Jakub Skowronski – тенор саксофон
Jakub Gudz –барабани
Jakub Mizeracki – гітара
Bartek Chojnacki – контрабас

Музика проекту поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими тенденціями сучасної європейської музики.

Міхал Мартинюк народився в Щецині. Останні 10 років прожив у Новій Зеландії, де навчався джазу та грав із відомими новозеландськими та австралійськими музикантами, як: Lewis McCallum, Tama Waipara, Sola Rosa, Batucada Sound Maschine…

Він є учасником колективу відомого новозеландського саксофоніста Натана Гейнса (Nathan Haines). Нещодавно виступав на фестивалі «Java» в Джакарті.


Adam Jarzmik Quintet
Paweł Palcowski – труба
Kuba Łępa – тенор-саксофон
Adam Jarzmik – фортепіано
Maciej Kitajewski – контрабас
Piotr Budniak – перкусія
Adam Jarzmik Quintet – переможці цьогорічного культового польського фестивалю «Jazz nad Odrą».

Проект виник 2015 року в Катовіцах. Гурт презентує авторську музику, створену композитором Адамом Яжміком. Серед гігантів джазу, творчість яких інспірувала музику гурту, хлопці вказують Brad Mehldau, Aaron Parks та Aaron Goldberg.

Поза власними творами, Adam Jarzmik Quintet грає безсмертні джазові стандарти, пропущені через своє відчуття та подані у нових музичних формах.

Весною цього року гурт видав свій дебютний альбом «Euphoria». Кожен з учасників проекту є перспективним музикантом, що активно концертує у Польщі та за її межами.

Серед нагород, які встиг завоювати квінтет: 2-ге місце на «Jazz Nad Odrą» 2016 р., 1-ше місце «Pro Jazz Festiwal w Kołobrzegu», 1-ше місце на «Blue Note Competition w Poznaniu», 1-ше місце на «Bielskiej Zadymce Jazzowej» та Grand Prix на «Jazz Nad Odrą» 2017 р.


10 грудня, поч. 18:00

Резус-блюз

Відомий луцький колектив, який виконує як авторський матеріал так і цікаві кавер-версії світових джазових хітів.

Dock In Absolute (LUX)
Жан-Філіп Кох – фортепіано
Мішель Мутз – барабани
Девід Кінцігер – контрабас
Фортепіанне тріо з королівства Люксембург грає музику, яку важко назвати джазом у чистому вигляді. В їхній манері гри відчувається вплив академічної музики. Для Dock In Absolute притаманна глибока чуттєвість звуків, які плавно переливаються з одного в інший, створюючи насичене звучання зіграного колективу.
За останні роки гурт провів більше ніж 50 сольних концертів по всьому світі.

Dock In Absolute виступають на наймасштабніших джаз-фестивалях. Зокрема, the Yokohama Jazz Promenade Festival (Японія), Luxembourg Jazz Meeting, Shenzhen Jazz Festival (Китай), Shanghai Jay Z, Ploiesti Hot Jazz Summit (Румунія), Berlin B Flat, Jazzit Fest (Турін) та ін. Тепер ми почуємо їхній унікальний стиль на фестивалі «Jazz Bez».

Zamiratchi (POL)
Agata Zamirska – скрипка
Jan Mitoraj – гітара
Krzysztof Kuźnik – бас
Paweł Śmieciuch – перкусія
Zamiratchi – новостворений гурт, що поєднує в собі рок-музику з елементами джазу та фюжену. Їхня гра сповнена неймовірним відчуттям один одного. Скрипаль та гітарист володіють однаковим рівнем вираження та при цьому не конкурують. Вогненні та віртуозні соло, стриманий бас та чіткий ритм. Якщо ви спробуєте описати цю групу одним словом, то це буде “енергія”.

Agata Zamirska – скрипалька, композиторка, аранжувальниця, вчителька. Здобула вищу каличну освіту (скипка в Музичній Академії в Лодзі), і цього року закінчила факультете джазової скрипки в Музичній Академії в Катовіце. Вона одна з небагатьох скрипальок, що чудово грає соло в камерній або оркестровій класичній музиці, не кажучи вже про імпровізацію. Має величезний педагогічний досвід та чимало часу провела на сцені й в студіях звукозапису. Зачарована широко розумним джазом, фюжином, прогресивним роком, класичною та світовою музикою. Вплив цих стилів ви відчуєте на “Jazz Bez”.

Фіналістка Grand Prix Ladies Jazz Festival 2017. Отримала стипендію Міхайля Урбаняк. Співпрацює з багатьма музикантами, диригентами, оркестрами: Влоддек Павлік, Збігнєв Воддеккі, Кріс Шіттуллі, Януш Грювчак, Міхал Урбаняк, Джастіна Стецківська, Френк Паркер (відомий чиказький барабанщик), Оркестр Музичного Театру в Гливицях, Arte Creatura Theatre, Grzech Piotrowski World Orchestra, «The Backwards» (група відродження бітлів) та гранж-група «God’s Favorite Drug».

Вона продовжує працювати з грутом “Myrczek and Tomaszewski Band”, з якою вона проводила концерти на фестивалі “Анджея Зауча” в Бидгощі, в літній академії джазу в Лодзі. З серпня 2017 року лідер групи Zamiratchi, перший концерт якого проходив під час фестивалю Ladies Jazz Festival 2017. Аґата виступала в Польщі та за кордоном – Італії, Словенії, Хорватії, Австрії, Франції, Данії та Швеції.
Ми впевнені, що Аґата стане майбутньою зіркою польської джазової сцени та з радістю докладаємось до її майбутнього успіху, запропонувавши проекту Zamiratchi концертну трасу Україною і Польщею.

Jan Mitoraj – вчитель, звукорежисер. Член і засновник багатьох музичних проектів, в основному в жанрі джазу, фюжен, прогресивного року та експериментальної музики. Він також закінчив джазовий факультет в Академії музики в Катовіцах. Його багатий етап досвід включає камерні концерти, клубні концерти, а також виступи на великих сценах та фестивалях в Польщі та за кордоном (Нідерланди, Угорщина та Словаччина, Фестиваль Metal Hammer 2015). Інтерв’ю з Яном опубліковані в Magazyn Gitarzysta, Top Guitar, а записи, які він зробив, лунали на радіо. Сцена – його стихія.

Krzysztof Kuźnik – закінчив Краківську школу джазу на факультеті басу. Неодноразово брав участь у Міжнародній академії джазу в Пулаві. Зараз навчається на факультеті джаз-басу в музичній Академії в Катовіце під керівництвом Адама Ковалевського. Член багатьох груп, наприклад “Sambor”, “Cukier Puder”, “Banda Edwarda”. Також Криштоф лідер гурту “Bubblehouse Trio”.

Paweł Śmieciuch – закінчив факультет джазових барабанів в Академії музики в Катовіцах. Цікавиться багатьма музичними жанрами, такими як джаз, фьюжн, поп, і активно працює з музикантами світового класу як в Польщі, так і за кордоном. Він брав участь у багатьох музних, театральних проектах. Грав джаз, рок та хеві-метал на Mystic Festival 2003 – концертні тури з топ-групами. Вчитель та засновник Drum Beat (Private Drum School). Працює над альбомом гурту “Parnas Brass Band”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили, чим дивуватиме джазовий фестиваль у Луцьку
05 грудень, 2017, 18:03