Через борги заблокували рахунки департаменту соцполітики Луцькради

Через борги заблокували рахунки департаменту соцполітики Луцькради
Луцькому АТП міська рада винна 225 тисяч гривень. Це кошти за перевезення пільговиків. Через це суд заблокував рахунки департаменту соціальної політики Луцькради.

Про це стало відомо 29 листопада під час 34-ої сесії Луцької міської ради.

В. о. директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька зазначила, що наразі рахунки департаменту соціальної політики заблоковані з 10 листопада. Борги виникли перед перевізником «АТП 10701» за 2015 рік за пільгові перевезення.

«Ми отримали рішення Господарського суду про примусове виконання рішення профінансувати заборгованість підприємству Луцьку АТП, яке перевозило людей пільгових категорій. Наразі в нас всі рахунки заблоковані. 225 тисяч 744 гривні - загальна сума. Ми спілкувались із обласним казначейством і вони відмовили нам», - повідомила Корецька.

«Ми винні АТП у будь-якому разі. Також винні мільйон сто підприємству електротранспорту», - зазначила начальник департаменту фінансів і бюджетів Лілія Євлова.

Депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко поцікавилась, чому не подали апеляцію і чому про такий борг не знали депутати.

«Це питання з 2015-го року вирішується. 225 тисяч держава не дофінансувала АТП. Ви розуміли, що ви мали борг, а депутати взнають тільки після рішення суду», - зазначила Вусенко.

У свою чергу, Лілія Євлова зауважила, що про борг знали всі.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук зазначив, що така поведінка приватних перевізників ставить під загрозу роботу міської ради.

«Держава нас підставила, але заплатити таки треба. І апеляцію таки треба було писати. Питання до перевізників ще має бути. Адже вони отримали підвищену плату за проїзд. Це така дивна поведінка приватних перевізників, які таким чином ставлять під загрозу роботу Луцької міської ради», - зазначив депутат.

Варто зазначити, що з 2016 року держава передала фінансування пільгових перевезень на місцеві бюджети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку горіло авто
29 листопад, 2017, 11:34
Через борги заблокували рахунки департаменту соцполітики Луцькради
29 листопад, 2017, 11:30