На Волині військовослужбовця покарали за оборудки з харчуванням

На Волині військовослужбовця покарали за оборудки з харчуванням
На Волині капітан ЗСУ завдав збитків державі майже на 235 тисяч гривень.

40-річний уродженець Криму Дмитро Фокін у званні капітана Збройних сил України перебував на посаді помічника начальника штабу військової частини, яка дислокується у селі Поворськ Ковельського району, - пише

Згідно з обвинувальним актом, він безпідставно завищував обсяги добовидач та вартості послуг з харчування військовослужбовців в результаті чого ТОВ «Геус Груп» і ТОВ «Військторг» було перераховано грошові кошти за надані послуги з харчування в загальному розмірі 234 859,64 грн., в зв’язку з чим державним інтересам в особі військової частини заподіяні збитки на вказану суму.

В ході досудового розслідування між військовим прокурором Луцького гарнізону Західного регіону України підполковником юстиції Євгеном Давидовим та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, за змістом якої останній беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, який заподіяв істотну шкоду та вчинено в умовах особливого періоду. Також було враховано те, що офіцер має неповнолітню дитину.

Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Петра Бойчука призначив Дмитру Фокіну покарання у виді службового обмеження на строк два роки з відрахуванням в дохід держави 10 відсотків із суми грошового забезпечення та відразу ж звільнив його за амністією.

Цивільний позов військового прокурора Луцького гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, військової частини до підсудного про відшкодування шкоди, суд задовольнив повністю.

Дмитро Фокін має сплатити в користь Міноборони 234 859,64 грн. та в дохід держави процесуальні витрати по справі в сумі 6336 грн. за проведення судово-економічної експертизи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині військовослужбовця покарали за оборудки з харчуванням
29 листопад, 2017, 15:37