«Антикорупційну» заяву Палиці прокоментували в «Transparency International»

«Антикорупційну» заяву Палиці прокоментували в «Transparency International»
Юридичний радник антикорупційної організації «Transparency International Україна» Максим Костецький прокоментував заяву голови Волинської облради Ігоря Палиці про те, що «Україні ще рости і рости до корупції в Європі та США».

Нагадаємо, таку заяву Палиця зробив під час чергового засідання обласної ради у четвер, 23 листопада, - пише Волинь24.

«Я радий, що пан Палиця цікавиться антикорупційною реформою в Україні, але його слова не відповідають дійсності. Порівнювати рівень корупції в нас і в країнах Західної Європи та США, звичайно, неможливо», – розповідає Максим Костецький.

За його словами, найперше підтвердження цього – рівень економічного добробуту населення. Адже, як відомо, корупція є суттєвим гальмом економічного розвитку держави.

«Говорити про антикорупційну реформу як про нав’язування країнами із Заходу, не зовсім коректно. Справді, більшість органів, які створені в Україні в процесі антикорупційної реформи, фінансувалися за сприяння міжнародної допомоги. Але ця реформа потрібна в першу чергу Україні. Тому що система за останні 20 років настільки прогнила, що не була здатна сама реформуватися», – каже експерт.

До слова, Transparency International – одна із провідних міжнародних недержавних організацій, які борються з корупцією. Вона має близько 100 національних осередків та відома своїми антикорупційними дослідженнями, зокрема Індексом сприйняття корупції.

«Наша організація щороку публікує Індекс сприйняття корупції. У 2016 році Україна зайняла 131 місце в світі. І насправді нам треба не «рости» до рівня корупції в Європі, як запевнив пан Палиця, а падати і падати», – коментує представник організації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане Палиця,Вам уже рости нікуди,Ви в цьому плані вже виросли...Цікаво,чому Вас так хвилює створення антикорупційних органів?
Відповісти
Палиця дорвався до влади і заспівав пісню всіх ватанів - мол подивіться там крадуть так само, а то і більше.
Тільки тупе бидло може в це повірити!!!
Відповісти
Бомбезно, Палиця нормальний чел з нормальними яй***ми, не те що оці гунчики. Говорить в лоб правду. Давай Петрович, дави те шобло совкове.
Відповісти
Останні новини
«Антикорупційну» заяву Палиці прокоментували в «Transparency International»
29 листопад, 2017, 15:39