Шахрай-інтернетник «нагрів» волинянку на 4 тисячі

Шахрай-інтернетник «нагрів» волинянку на 4 тисячі
Жителька Каменя-Каширського стала жертвою інтернет-шахрая.

Жінка розмістила оголошення про продаж весільної сукні на одному з рекламних сайтів. Через кілька днів їй зателефонував незнайомець, який представився працівником весільного салону і повідомив, що він займається скупою весільної атрибутики.

Домовившись про ціну у 2 тисячі гривень, невідомий попросив вказати назву банку і номер рахунку зарплатної картки жінки, на який нібито він перерахує гроші.

Наступного дня жінці знову зателефонував «покупець» і попросив прочитати йому підтверджуючий код, який прийшов на номер її мобільного. Буцімто це дасть можливість швидше здійснити перерахункову операцію. Довірлива жінка погодилась.

За кілька годин, перевіривши стан свого рахунку, виявила, що з картки зникло чотири тисячі гривень.

За даним фактом працівники Камінь-Каширського райвідділу міліції порушили кримінальну справу за ст. 190 (шахрайство).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це давно приклад для розслідування міліцією! Це постійно відбувається! Спробуйте самі розмістити на продаж дорогий товар на популярних сайтах по продажах і через деякий час вам обов'язково подзвонять з пропозицією купити і ситуація як з Каменя, тільки люди мовчать і не повідомляють. Як правило телефонують з інших областей і міліція Камінь-Каширського це ніколи не розслідує:(
Відповісти
До мене особисто також дзвонили, представились працівником Привату. правда я одразу відчув що тут є якийсь підвох, звонили поперше не з номера приват банку а з мтс, я їм про це одразу і сказав, то почали відбрехуватися, от і перша підозра була, почали випитувати призвіще, імя - друга підозра, а коли прийшла смс з текстом "вхід в банкомат" одразу зрозумів що працюють хлопці шахраї, і одразу заблокував карту по якій намагались здійснити шахрайські методи, далі щвернувся до працівників привату, вони взагалі мені сказали шо таких випадків зараз дуже багато і їм немає коли з цим розбиратись..

Головна суть цього це те що Приват Банк сам ж зробив дану послугу "Зняття готівки з банктомата без картки", для цього потрібно номер карти, ПІП, дата народження і 3 останні операції по карті.
От шахраї і випитують це будучи біля банкомату і знімають через кошти з вашої карти!

ТОМУ ХТО ПРОЧИТАВ ДАНУ СТАТТЮ, БУДЬТЕ ОБАЧНІ!

І доречі ще бувають випадки з службами доставки, зокрема це ІН-ТАЙМ (найчастіше), про інші служби запевняти не буду.
Короче кажучи мій родич відправив дорогу річ на суму 4000 грн інтаймом наложеним платежем, коли отримувач прийшов забирати цю річ то зателефонував йому і сказав що ви мені відправили не те що я у вас купував, а тому відправляю вам товар назад.. Тому було зроблене повернення назад, а коли його відкрили вже на складі з якого була сама перша відправка, побачили дуже неприємну ситуацію, товар був підмінений!!!!!!! І підміна більше всього відбулась в процесі доставки і працівниками так званої компанії ІНТАЙМ, оскільки отримувач відкривав пакет з працівником компанії і одразу побачив не те що там має бути!
Ось такі от є в наш час негарні люди, тому старігайтесь..
Відповісти
Молодець, Сергій! Дякую за інформацію. Очевидно, грошей на картці, як на ощадній книжці, тримати не можна. Усе треба зразу знімати. Але все ж, цікаво, як можна зняти гроші без картки? Дивно.
Відповісти
Останні новини
Шахрай-інтернетник «нагрів» волинянку на 4 тисячі
05 січень, 2013, 18:00