Екс-посадовця міської ради за земельні махінації посадили на два роки

Екс-посадовця міської ради за земельні махінації посадили на два роки
Камінь-Каширський районний суд постановив вирок у кримінальній справі щодо начальника відділу земельних ресурсів Камінь-Каширської міської ради.

Екс-посадовець визнаний винним у тому що, перебуваючи на займаній посаді, занизив нормативно-грошову оцінку земельної ділянки площею 1,4 га, яка передавалася в оренду місцевому виробничому кооперативу, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Злочинні дії посадовця призвели до заниження плати за користування землею та спричинили бюджету Камінь-Каширської міської ради збитків на загальну суму 125 884 грн.

Вироком суду посадовцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки з іспитовим терміном на 1 рік та позбавлено права обіймати посади в державних органах та органах місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік.

Завдані злочинними діями збитки місцевому бюджету відшкодовано у повному обсязі під час досудового слідства, яке проводила прокуратура Камінь-Каширського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-перше , прізвище цього посадовця Величко Володимир Карпович. І там в цій справі замішаний не він один . Фактичним керівником цього місцевого торгово-виробничого кооперативу"Пасаж" є місцевий так званий підприємець Анатолій Сверба . Він також є депутатом тої ж Камінь-Каширської міськради від УНП . Від тої ж УНП обирався і нинішній мер Василь Бондар . Те , що Бондар і Сверба пов'язані в цій справі з Величком не розуміє лише незнаючий. Містом (вірніше міськими грошима) керує Сверба ,а не міський голова Василь Бондар , він тут як лялька-маріонетка , яку смикає за ниточки Сверба .
Очевидно , що це остання каденція Бондаря (як кажуть "остання паша") . Зате на цю каденцію Бондар перся з усіх можливостей! намагався обиратись навіть не від "рідної" УНП , а й від місцевої Свободи . Та його звідти послали , і правильно зробили!
А Величка від зони Сверба із Бондарем відмазали дуже просто. Спочатку через слізні прохання та інші методи впливу на міських депутатів було дозволено зробити нову експертну оцінку цієї земельної ділянки під "Пасажем" . А потім цю ж земельну ділянку на сесії міськради було продано цьому кооперативу (фактично Свербі)і цими грошима покрито збитки , завдані державі у розмірі 125 884 грн.
Бондар і Сверба відмазали Величка, зараз через рік він знову буде в тій же міськраді !
А двоповерховий будиночок Величка по вул. Дорошенка в Камені-Каширському ніхто так і не конфіскував! А дружина Величка так ходила по депутатах міськради , так побивалась і слізно просила їх (лохів!) врятувати її "бідного" чоловіка від тюрми та двоповерхову віллу від конфіскації!
Відповісти
Камінь-Каширський - місто маленьке, всі один одного знають. Ось вам невеликий алгоритм, як заробити грошенят у цьому маленькому місті:
Крок 1.
Пан Сверба бере в оренду земельну ділянку під будівництво Пасажу. За участі пана Величка робиться неправильна оцінка вартості землі.
Крок 2.
Будується пасаж за гроші підприємців, що сподіваються отримати там торгові точки.
Крок 3.
Пасаж збудовано, підприємці беруть в оренду торгові точки і платять бабло тому ж Свербі.
Крок 4.
Сверба пропонує міськраді викупити пасаж, але його посилають на йух.
Крок 5.
Виявляється РАПТОМ, що оцінка землі зроблена неправильно. Величку світить 7 років із конфіскацією.
Крок 5.
Сверба пропонує компенсувати розмір завданих збитків, якщо йому дозволять викупити Пасаж. Жінка Величка бігає і просить депутатів пожаліти бідолашного чоловіка. І взагалі депутатів міськради "обробляють" усіма можливими способами.
Крок 6.
Міська рада дає згоду (серце не камінь). Сверба вносить необхідну суму, зібрану з тих же підприємців, тоді купує Пасаж.
Крок 7.
Величко отримує 2 роки з відстрочкою на 1 рік.

Хто що в результаті має:
1. Свербі нахаляву дістається пасаж.
2. Величко має двоповерхову хату і легкий переляк.
3. Що мають міський голова Бондар, його заступник Шворак та зацікавлені депутати міськ ради - одному Богу відомо.
4. В наступному році міський бюджет недоотримує значну суму, яка раніше поступала від оренди Пасажу. Зате цього року бюджет бадьоро перевиконано!
5. Фактично весь банкет оплатили підприємці з Пасажу.
6. За що отримують зарплату в прокуратурі - це питання віку!
7. Величко зараз перебуває у фіктивній відпустці уже за рахунок 2014 року (!!!). Коли річний термін мине, він спокійно повернеться до роботи білим і пухнастим.
Амінь.
Відповісти
А де була податкова інспекція із прямими своїми функціями контролю за правильністю нарахування та своєчасністю сплати обов'язкових платежів??? Після держреєстрації копія договору оренди подається податковій.
Де був районний земельний відділ із витягом з технічної документації по нормативній оцінці земельної ділянки???
З яких пір органи місцевого самоврядування почали самі розраховувати нормативну оцінку?
Відповісти
гдє-гдє? впредє! почитай коменти після цієї статті --- всьо будєт ясьнєнько http://www.volynpost.com/news/8301-chynovnyka-zvynuvachuyut-u-zemelnomu-derybani-na-sumu-ponad-100-tysiach
Відповісти
там, де ви й подумали)
Відповісти
Де була податкова? Там де й зараз на 4 пов РДА. Як і земвідділ.
Діло було так. За останні кілька років міськраду трусили кілька раз. Перевіряли КРУ, СБУ, податкова. Ніхто нічого не ВИЯВИВ. Всьо о"кей. Потім Сверба возжелав пасаж. А депутати, негідники -- проти. Як він вже не крутився, благодєтєль. Що не обіцяв. Але починав зондувати обстановку і рішення не піднімалось, бо знав що не проголосують. Ось тоді і згадав про Величка. І перша ж несерйозна перевірка виявила "прєступлєніє вєка". А далі повністю погоджуюсь з сценарієм "абирвалг". Елементарно, Ватсон.
Відповісти
ну шо ,почитав коменти після http://www.volynpost.com/news/8301-chynovnyka-zvynuvachuyut-u-zemelnomu-derybani-na-sumu-ponad-100-tysiach
Відповісти
"Екс-посадовця міської ради за земельні махінації посадили на два роки" --- хлопці-журналісти , ви хоч самі читаєте до кінця те , про що пишете? Його ж не посадили , а дали відтермінування вироку на 1 рік! За цей рік йому перепаде амністія чи вирок знімуть взагалі -- і величко знову на коні і весь в земельних справах.
Відповісти
3. Що мають міський голова Бондар, його заступник Шворак та зацікавлені депутати міськ ради - одному Богу відомо.

Бог бачить усе. Конкретизуйте будь-ласка ,що Ви маєте на увазі,а то все виглядає як у відомому анекдоті про те , що у священниника дочка гуляща,хоч насправді(у цьому анекдоті) у нього дочки немає, а лише син. І ще одне:невже немає місця ні в одного із Вас версії про те , що в цьому випадку людина допустила помилку, так велику, але помилку.Щодо балотування міського голови на другий термін, то не треба перекручувати факти. В початковому варіанті закону про місцеві вибори право висувати кандидатів на посаду міського голови мали лише міські осередки політичних партій, а українська народна партія такого осередку на той момент немала, а мала -районний,який цього не мав права робити,самовисування також було не передбачено.Тому і велися відповідні переговори із партією ВО Свобода,як ідеолологічно близькою партією, яка мала зареестрований міський осередок.Після того як за законом стало можливим висування кандидатів районним осередком УНП,потреба висуватись від Свободи відпала.Ось така історія.Величко дійсно перебуває у відпустці,але не у фіктивній,а згідно чинного законодавства.Збитки у сумі 125 тисяч гривень міському бюджету покриті ВК ТК "Пасаж" не з суми продажу земельної ділянки(728 тис.грн),а окремою сумою.Експертна оцінка земельної ділянки пройшла державну експертизу,міська рада самоільно її збільшити немає права.
Про те ,що пан Сверба керує грошима міського бюджету коментувати не буду, це повна маячня.
Відповісти
Богу не знаю чи відомо ? А Голові заступнику окремим депутатам відомо !
Відповісти
Як з простих людей брати "спонсорську допомогу" за надання для індивідуального будівництва земельних ділянок по 10-15 тис. грн. то це нормально......А для комерційних цілей в пана Бондаря для його друга і шефа пана Сверби "шалені" знижки.Шкода,що постраждав той,хто найменш в цьому був зацікавлений....Завжди потрібно мати свою голову на плечах
Відповісти
Богу не знаю чи відомо ? А Голові заступнику окремим депутатам відомо !

Ну що ж Бог Вам суддя.Ви краще розкажіть,що по даному питанню відомо Вам, а так - писати не мішки носити, одна лише слюна з вуст.
Відповісти
Нехай краще пан Шворак розповість куди потрачено гроші,які отриманні від спонсорської допомоги за надання земельних ділянок для будівництва і чому перед громадою міста "слуги народу" не відзвітувались і на які ці потрачено кошти від продажу земельної ділянкт ТК"Пасаж"???
Відповісти
На рахунок слюни ви сказали правду! То хто іі пускае?Слюнап йде коли пасть занадто відкрита.Трошки потрібно часу.
Відповісти
Кошти від продажу земельної ділянки ще нікуди не потрачені і будуть ,згідно рішення сесіії міської ради, направлені на будівництво літнього танцювального майданчика в міському парку,проект якого вже виготовлено.Кошти ,які надходили на цільові фонди міської ради були використані головним чином на освітлення вулиць населених пунктів міської ради в нічний час,на виготовлення проектів детального планування кварталів житлової забудови, ремонт доріг. Не бійтеся ніхто ці кошти додому не поніс. А від Вас кока ніякої конкретики я не почув, кидаете слова на вітер і не більще, навчіться спілкуватися спираючись на факти і нормальною українською мовою без вкраплення слів "великого і могучого язика"
Відповісти
А літній танцювальний майданчик буде, як завжди будувати пан Сверба? Хитрий "хлопець" хоче всіх залишити в дураках і тут залишитися не обділеним долею.І чому про спонсорську допомогу пан заступник промовчав і чи беруть її сьогодні, щоб отримати земельні ділянки.....Мені,як і більшості громади міста здається , що беруть.....Хто забудував мікрорайон "На льонзавод"???-це Бусько, син адвоката і зять суді,.....той хто має чималі кошти і владу.....І яка площа їх земельних ділянок,мабуть, більше 10 і 20 соток.Чи Ви думаєте,що громада сліпа
Відповісти
Пасть? це не вкраплення "великого і могучого" це твоя повсякденна робочо-виконавча функція на твоему робочому місці
Відповісти
Останні новини
Екс-посадовця міської ради за земельні махінації посадили на два роки
06 січень, 2013, 09:25