У Луцьку виступали «сонячні» люди. ФОТО

У Луцьку виступали «сонячні» люди. ФОТО
У Луцьку відбувся гала-концерт учасників соціального інтеграційного проекту «Сонячні люди - роблять сонячні справи». Під час заходу на сцені виступали дітки із синдромом Дауна, а також небайдужа молодь міста, котра їм допомагає. Учасники концерту співали, танцювали та грали ігри. Організатори заходу кажуть, що такі зустрічі є дуже корисними, адже вони не лише допомагають соціально інтегруватись «сонячним дітям», а й навчити інших людей дбати про тих, кому це необхідно.

Концерт відбувся у четвер, 30 листопада, у Волинській обласній державній бібліотеці імені Олени Пчілки.

На захід зібрались декілька десятків людей.

Координатор проекту «Сонячні люди» Вікторія Колодяжна розповідає, що цей захід - підсумок їхньої річної роботи над проектом, котрий реалізується за підтримки Британської Ради в Україні. Проект охоплює не тільки дітей із синдромом Дауна, до нього долучалися і інші громадські організації, які займаються проблемами людей з інвалідністю.

«Ми реалізуємо спільно з бібліотекою ще 1 проект «Місто різних - місто рівних» за підтримки Міжнародної організації міграції і в його межах діє інтеграційний гурток «Сонячні люди», в якому можуть займатися абсолютно різні категорії дітей і молодих людей. Ось і в межах цього проекту передбачена інтеграційна студія у приміщенні бібліотеки. Ми проводимо музичні заняття для різних категорій дітей. Це і особливі діти, і діти переселенців, та просто маленькі лучани, котрі зацікавлені в цьому», - розповідає Вікторія.







«Я вважаю, що всі стереотипи та упередження виникають від браку інформації та комунікації. На концерт ми запрошували не тільки наших маленьких учасників проекту, але і учнів та студентів. Організувати захід допомогли учні першої школи, також студенти економічного та педадогічного факультетів. Студенти факультету міжнародних відносин СНУ», - додає вона.

«Називають їх часто «люди з особливими потребами». Але потреби у всіх однакові, просто можливості їх реалізовувати у всіх різні. Комусь більше доводиться зусиль прикласти, комусь менше. В діток із синдромом Дауна такі самі потреби, як і усіх, просто їм важко їх реалізувати. Ми повинні їм допомогти у цьому. Оточуюче суспільство повинне навчитись сприймати таких дітей та людей. Повинне навчитись їм допомагати та підтримувати. Адже їм необхідно бути у соціумі та не закриватись у собі. Такі концерти та зустрічі дуже допомагають нам у цьому», - каже Вікторія Колодяжна.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.