На Волині депутат інформацію від сільського голови вимагає через суд

На Волині депутат інформацію від сільського голови вимагає через суд
Житель волинського села Черче Анатолій Дзенік подав позов до суду на голову Черченської сільської ради Юрія Соколова за ненадання публічної інформації на запит.

Про це повідомляє Богдан Ліпич на шпальтах Район. Камінь-Каширський.

Дзенік, який є депутатом Черченської сільської ради, звертався до сільського голови з проханням надати йому документів про зарплати працівників сільради. Однак йому відмовили, тож чоловік пішов до суду. Тим більше, що сільський голова Юрій Соколов вже притягувався до адміністративної відповідальності за ненадання інформації на запит жительки села Черче Марії Лагоди.

Вислухавши пояснення сторін, дослідивши та проаналізувавши матеріали справи, суд визнав позов безпідставним і таким, що до задоволення не підлягає.

Анатолій Дзенік не задоволений прийнятим прийнятим рішенням, та оскаржив постанову до Львівського апеляційного адміністративного суду.

«У своєму позові я не лише посилався на порушення частини 5 закону «Про доступ до публічної інформації, а й акцентував увагу на тому, що Черченський сільський голова Соколов Юрій Анатолійович не дотримується вимог закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та норм законодавства «Про статус депутатів місцевих рад». Проте суд на ці порушення жодним чином не відреагував», - пояснює депутат.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині депутат інформацію від сільського голови вимагає через суд
30 листопад, 2017, 21:19