На Волині готуються до ексгумації жертв енкаведистів

На Волині готуються до ексгумації жертв енкаведистів
До Володимира-Волинського прибули фахівці із проведення археологічних розкопок та побували на території городища.

Мета візиту – спланувати проведення робіт з ексгумації останків вбитих в’язнів колишньої тюрми у 1939-1941 роки, - передає Буг.

Нагадаємо, Волиньрада виділила 126 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для реставрації городища.

На об’єкт 30 листопада прибув Сергій Годлевський, який допомагати буде працівникам заповідника. Із ним завітали працівники львівського КП «Доля», які спеціалізуються на проведенні ексгумації останків.

На місці, безпосередньо обговорили основні етапи та приблизні терміни виконання робіт. Так, працівники КП «Доля» зазначили, що термін виконання залежить від того, як проводити пошукові роботи: вручну чи із застосуванням техніки (до речі розкоп замку Казимира проводили спеціальним трактором). Якщо вручну, то це займе кілька польових сезонів і відповідно років.

Наразі відомо про останки понад 30 людей. Однак роботи потрібно провести по всій території, адже за ствердженням старожилів, можливі захоронення і в інших частинах.

Щодо термінів початку робіт, то при сприятливих умовах і достатньому фінансуванню, розпочати зможуть вже із середини весни – початку літа 2018 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині готуються до ексгумації жертв енкаведистів
30 листопад, 2017, 21:44