Повідомили, які змінилась система реєстрації автомобіля

Повідомили, які змінилась система реєстрації автомобіля
Збір в Пенсійний Фонд за першу реєстрацію авто постійно змінюється через зростання прожиткового мінімуму.

Перша реєстрація транспортного засобу передбачає першу постановку на облік в Сервісному центрі МВС нового або вживаного авто, яке раніше не було зареєстроване на території України, - пише 24 канал.

Перша реєстрація автівки

Крім витрат на послуги сервісного центру та бланки, при першій реєстрації власник автомобіля зобов'язаний сплатити збір у Пенсійний фонд, розмір якого залежить від прожиткового мінімуму. Автоюрист Богдан Глядик в коментарі сайту "Авто 24" пояснив: якщо авто ввозиться за кордону, з оціненої вартості автомобіля платиться акцизний збір, ввізне мито та ПДВ. Ця сума плюсується до оціночної вартості і таким чином визначається збір в Пенсійний Фонд. Якщо авто куплене в автосалоні, воно відповідно розмитнене, тому збір у ПФ вираховується лише від вартості автіки.

Що змінилося?

З 1 грудня 2017 року встановлено новий прожитковий мінімум для працездатних осіб - 1700 грн. (раніше був 1684 грн.). У зв’язку із цим змінені ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації транспортного засобу, відзначають у Головному сервісному центрі МВСВ.

Для визначення розміру ставки збору в ПФ всі транспортні засоби поділяються на 3 групи, залежно від їхньої вартості. Від групи, в яку потрапляє конкретний автомобіль, залежить ставка: 3%, 4% чи 5% від вартості авто.

Ставки збору в ПФ також залежать від "групи" автомобіля

Відтепер, якщо вартість транспортного засобу: не перевищує або дорівнює 280 500 гривень – сплачується 3 % (якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Раніше гранична сума складала 267 960 грн.

Якщо автомобіль коштує від 280 500 до 493 000 гривень – 4 % (якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Авто коштує більше ніж 493 000 гривень – 5 % (якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Раніше 5% потрібно було платити, якщо машина дорожче 470 960 грн.

Відтак, при першій реєстрації транспортного засобу треба буде сплатити: "новий" збір у Пенсійний фонд, вартість спеціальної продукції (бланк та державний номер) та власне вартість послуги. Із документів з собою необхідно взяти договір купівлі-продажу автомобіля та паспорт.

Куди сплачувати пенсійний збір?

Пенсійний збір сплачується на рахунок Пенсійного фонду району, в якому зареєстровано територіальний сервісний центр або за місцем реєстрації юридичної особи.

Якщо авто звільнено від збору в ПФ?

Якщо нове легкове авто звільнено від сплати пенсійного збору під час першої реєстрації, то вам потрібно звернутись до сервісного центру МВС, взявши з собою підтверджуючі документи, що це авто дійсно забезпечене згідно із законодавством для інвалідів.

Якщо ж ви здійснюєте перереєстрацію автівки – пенсійний збір знову платити не треба. У Головному сервісному центрі МВС пояснюють: пенсійний збір сплачується лише один раз при першій державній реєстрації транспортного засобу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крохобори. Задрали. Скільки можно народ обдирати?
Відповісти
а тепер давайте поговоримо про іноземні номерні знаки, бо вже і лайноси перестали випускати у цій "автодержаві" з "вітчизняним виробником"
Відповісти
Останні новини
Повідомили, які змінилась система реєстрації автомобіля
01 грудень, 2017, 20:37