У Луцьку хворих діток лікуватимуть собаки із «Ласки»

У Луцьку хворих діток лікуватимуть собаки із «Ласки»
В Луцьку, за підтримки ЄС, реалізовуватиметься унікальний проект з соціальної реабілітації людей з особливими потребами за допомогою каністерапії, тобто лікування собаками.

Проект, і відповідний грант був виграний луцьким КП «Ласка», на базі якого, власне, і відбуватимуться сеанси каністерапії, - пише Волинська правда.

Як розповіла директор підприємства Дана Новарчук, загальна вартість проекту становить 151 тисяча євро, з яких 90 тисяч (з умовою співфінансування з міського бюджету в межах 10%) виграли для Луцька. Розробка проекту розпочалася ще у 2016 році, а наприкінці цього року він розпочне реалізовуватися спільно з партнерами з Білорусі.

Передбачаються заходи на території КП «Ласка» та парку ім. Лесі Українки із залученням людей, особливо дітей із особливими потребами, для яких і проводитимуться сеанси каністерапії. Відповідно, на території КП «Ласка» буде облаштований спеціальний літній майданчик.

Як пояснила Дана Новарчук, для цих цілей застосовуватимуться як спокійні безпородні собаки – питомці притулку КП «Ласка», так і собаки спеціальних порід. «Можливо, згодом ми залучимо і третю категорію, зокрема, собак-поводирів», – додала вона.

Відповідно, в якості волонтерів-учасників проекту можуть виступити і лучани-власники собак.

Суть каністерапії, згідно слів Дани Новарчук, полягає у тому, що завдяки контакту із твариною, у даному випадку із собакою, людина може зняти стрес, виконувати рухові вправи, або навіть просто розповісти чотирилапому другу про свої проблеми. Зокрема, планується таким чином допомагати дітям із синдромом Дауна та аутизмом.

Даний проект дасть можливість впровадити каністерапію не лише у Луцьку, але й в Україні загалом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я Вам іншу історію розкажу....коли я звернулася з проханням прийняти тваринку з вулиці....мені відмовили,то що це за притулок такий?
Відповісти
Мда...Не зовсім зрозумів нащо підуть 90000. Нормально Дана може погуляти.Ве не тільки по Україні кавалерів буде возити за державні кошти. Я би їй і копійки не довірив, все пропє. Недарма ніхто заміж не бере,
Відповісти