Twitter коштує вдесятеро дешевше ніж Facebook

Twitter коштує вдесятеро дешевше ніж Facebook
Ринкова вартість популярного ресурсу мікроблогів Twitter на початок 2013 року оцінюється в $ 11 млрд.

Таку інформацію повідомив аналітик інвесткомпанії Greencrest Capital Макс Вольф, пише Кореспондент.

Влітку 2011 року Twitter оцінювався в $ 8 млрд. Вольф назвав ряд факторів, через які оцінка вартості компанії зросла. На його думку, на неї вплинули зростання числа користувачів і нові інструменти монетизації, завдяки яким Twitter прогнозують "хороший 2013".

Більш того, на зростання вартості сервісу мікроблогів вплинули чутки про можливу купівлю сервісу мікроблогів корпорацією Apple.

Аналітики очікують, що Twitter почне готуватися до IPO в кінці 2013 року, а первинне розміщення акцій проведе в 2014 році. Менеджмент компанії ніяк не коментував подібну інформацію. При цьому у вересні 2012 року керівник сервісу Дік Костоло заявив, що вихід Twitter на IPO не планується.

Варто зазначити, що інший соціальний гігант, Facebook, вийшов на IPO навесні минулого року і зустрівся з небувалим ажіотажем, який підняв ціну компанії до $ 110 млрд. Проте після ціна акцій компанії впала майже вдвічі.

Нагадаємо, Twitter був запущений у 2006 році, а в кінці 2010 року був оцінений у $ 3,7 млрд (оцінка складалася з обсягу інвестицій, залучених сервісом). У червні 2012 року аналітична компанія eMarketer передбачила, що прибуток Twitter від реклами в 2014 році досягне мільярда доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.