У шахтарської профспілки у Нововолинську змінився керівник

У шахтарської профспілки у Нововолинську змінився керівник
У Нововолинську переобрали голову місцевої організації Незалежної профспілки гірників України.

Новим головою сьогодні, 1 грудня, став гірничий майстер дільниці ВТБ шахти №9 «Нововолинська», учасник АТО Сергій Макаров, - передає Волинська правда.

Зауважимо, що дотепер головою місцевої організації Незалежної профспілки гірників України був Анатолій Мухомеджанов. Утім, він припинив повноваження за власним бажанням. Натомість Сергій Макаров раніше був його заступником.

Новообраний голова профспілки Сергій Макаров розповів, що найбільше його, як і всі працівників галузі, хвилює те, що останні декілька років – постійна наростаюча заборгованість у зарплаті гірників.

«Зараз вугільна галузь тотально недофінансована. Шахти фактично кинули напризволяще. На шахті №9 – майже все за рахунок власних резервів. Люди хочуть працювати, але немає підтримки від держави. Декілька років тому була прийнята Концепція розвитку вугільної галузі. На обладнання, згідно з нею, мали б виділяти кошти, але не виділяють. Тому і є бунти, страйки, голодування і таке інше», – висловився Макаров.

Він додав, що представники профспілки мають чимало запитань до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, який, своєю чергою, останнім часом надто часто критикує роботу очільника ДП «Волиньвугілля» Олександра Зоріна.

«Ми підтримуємо Зоріна. За весь час, що я працюю, це єдиний керівник, який дбає про збереження трудового колективу. Все, що від нього залежить, він робить. Є речі, які просто не в його компетенції. Не винен Зорін у тому, що нам не виплачують зарплату. Так, юридично він відповідає за виплату зарплати, але із шухлядки ж він її не дістає, а на рахунках грошей немає. Він організатор виробництва. Хороший, компетентний організатор. Наша профспілка підтримує його», – сказав Макаров.

За його словами, є всі передумови для того, щоб підприємства у структурі «Волиньвугілля» працювали беззбитково. Утім, держава має повернутися до них обличчям.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У шахтарської профспілки у Нововолинську змінився керівник
01 грудень, 2017, 22:13