Авторський шрифт міста презентували у Луцьку

Авторський шрифт міста презентували у Луцьку
У Луцьку презентували авторський шрифт міста.

У п’ятницю, 1 грудня, шрифт презентував каліграф та дизайнер Кирило Ткачов . На презентації він розповідав про те, для чого взагалі потрібні шрифти і як ними користуватися, - пише VIP.

Особливістю луцького шрифту є декорування — ромби, а також дуже дивні, незвичні деякі форми. Під час створення цих форм дизайнер надихався історичними шрифтами 20-го століття.

Ще одна особливість у тому, що немає маленьких літер, на кожну літеру є дві варіації великих літер. Їх можна комбінувати, щоб напис не виглядав надто монотонно. Але, за словами автора, це потрібно робити обережно, тому що є літери, які працюють командою. Вони важко поєднуються з іншими комплектами.

Важливість шрифту дизайнер асоціює з одягом. Одяг може бути зручним, практичним, повсякденним, а може бути яскравим, оригінальним, таким, що привертає увагу і запам'ятовується.

Кирило вважає, так само шрифт — він може бути нейтральним, зручним для читання, а може бути унікальним, дивним, з яскраво вираженим характером.

Автор наголошує на тому, що цей шрифт не варто використовувати для набору великих текстів, він застосовується для одного-двох слів.

Це може бути заголовок в привітаннях, запрошеннях, тощо. Особливо зараз, напередодні свят можна скористатися такою можливістю.

«Ідея в тому, щоб зробити безкоштовний шрифт, який в першу чергу потрібно використовувати у Луцьку для нових, з другої сторони він має працювати, як в Луцьку так і за його межами, але при цьому працювати на рекламу міста», - зазначив автор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1) "немає маленьких літер, на кожну літеру є дві варіації великих літер" - Взагалі літери класифікують як Великі та Рядкові!
Див. "Учимо великі та рядкові літери (українська абетка)"
https://childdevelop.com.ua/worksheets/4266/
2) Наприклад, якщо ви напишете в Інтернеті текст великими літерами, люди вирішать, що ви кричите, або засумніваються в вашому психічному здоров'ї. Але найчастіше всі великі літери дратують людей, а текст написаний таким чином дуже важко швидко прочитати.
3) Взірцеве слово "Луцьк" читається брутально.
4) Приведений шрифт дуже подібний до Vineta BT без тіней та ромбів.




Відповісти
Останні новини
Авторський шрифт міста презентували у Луцьку
02 грудень, 2017, 15:27