В Україні зупинили виробництво Lanos через авто на єврономерах

В Україні зупинили виробництво Lanos через авто на єврономерах
Найбільший український виробник легкових автомобілів "Запорізький автомобілебудівний завод" зупинив виробництво автомобілів моделі Lanos і планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки.

Про це повідомляє прес-служба корпорації "Укравто" агентству УНІАН, - пише Українська Правда.

"Ми призупинили виробництво автомобілів моделі Lanos. Причиною цього рішення стала економічна ситуація в країні та зниження попиту на авто. Також вплинула проблема ввезення дешевих старих авто в обхід розмитнення", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на даний момент компанія зосередиться на випуску комерційної техніки.

Запорізький автомобілебудівний завод планує виробити близько 3,5 тисячі автотранспортних засобів за підсумками 2017 року, що відповідає показнику минулого року.

У 2016 році ЗАЗ отримав 602,81 мільйона гривень чистого збитку, що в два рази менше, ніж у 2015 році.

У зв'язку із загальним падінням економіки України та скороченням продажів автомобілів ЗАЗ в грудні 2014 року по квітень 2015 року повністю зупиняв виробництво.

Нагадаємо, за січень-жовтень 2017 року обсяги митного оформлення вживаних авто на українських митницях зросли у 6 разів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
примусово пересадіть всіх держчиновників на ваші Ланоси! Купуй україньшьке!
Відповісти
наших щирих патрійотів їздить на наших автівках?
Відповісти
Коли вже тих бляхарів закриють? Чому все затихло?
Відповісти
Ланос в Україні для українця стоїть 9600 доларів США. Цей Ланос москалі купують і продають в расєї в салонах за 5800 доларів сша. Скажіть де бляхі сидать? В расєї чи в нас. Конєшно порошенку такий бізнес вигідний. Він буде давити євробляхи. Я особисто буду ходити пішки но аноса Порошенка не куплю, тому що противно платити за повітря.
Відповісти
Ну не 9, а 7K$, нормальний новий автомобіль, двигун від німецького автомобіля, автоматична коробка японська, це досить економний автомобіль, при цьому досить бадьорий, швидкий. Покажіть мені в такому стані євробляху, за такі гроші. Не патріотично так, гадити свій автопром, свою державу. Ви уявляєте стільки людей скоротять, це так здається, що один лише автозавод залишиться без роботи, а насправді то буде десятки заводів, то колеса роблять, то вікна, то проводку,і т.д. Вже геть ті комерсанти з пригону гуманітарки знахабніли. На що та влада дивиться?! Ой пора вже змінити митне законодавство та на місце їх поставити, це свого роду сеператизм, завтра піднімуть польський прапор.
Відповісти
уже біжу купити "нове" корито, яке тричі падало з автовоза за 10 000 доларів... ага, нове...
Брат в іншій країні спокійно купує кіа спортедж 2016 модельний рік за 13-14 тис у.о. про що ми говорим??
Відповісти
сам то точно лайносом їздиш? чи на таврії?)
Відповісти
Ці авто завжди були дорожче ринкової вартості і це огидно, особливо тому що в той же Московії вони продавалися значно дешевше. Це просто є неприйнятним. Якщо товар стає ринково провальним то не значить що причиною стала можливість ввозити дешеві авто з-за кордону. І зовсім вони не дешеві, особливо з погляду на середньою заробітну плату в Україні. Сам факт того що ланоси все ще існують є доказом того що ринок авто майже зовсім не працює.євробляхі зовсім не є причиною закриття або припинення,це лише остання крапля була. Самі бляхи це лише прагнення до ринкових цін і умов, а те як ці бляхи виникли є цілком провина безглуздої політики уряду. У цьому питанні. Хто заважав зробити чесний ввоз з прозорим розмитненням? Ніхто крім інтересів купки злодіїв в законі.
Відповісти
Спочатку навчаться виготовляти конкуретно спроможне авто, а не плачуть, що люди не хочуть купляти. За стільки років можна вдоскалити авто та його дизайн, та простіше виготовляти по шаблону.
Відповісти
ланос повинен коштувати, за своїми якостями, не быльше 80000гр. А неадеквати господарі хочуть продавати його втричі дорожче ось і вся причина
Відповісти
Ну і нашо цей калос-ланос? Краще вже Жигулі купити. ЗАЗ нічого нормального після горбатого так і не зміг випустити, фу.
Відповісти
Хай парашенко сяде на той лайнос і валить
Відповісти
Купив у 2008 році в автосалоні ŠKODA OCTAVIA А5. За неповних 9 років вже випустили ŠKODA NEW OCTAVIA А5, ŠKODA OCTAVIA А7, ŠKODA RAPID. Я вже мовчу за SUPERB, SKODA Kodiaq, SKODA KAROQ. А в Запоріжжі дибіли вже 20 років (з 1998) штампують LANOS і штампують, штампують і штампують. Вони би почали випуск ЗАЗ-965 ( в простонароді - горбатий) 1950 року випуску. ДИБІЛИ!!!
Відповісти
Останні новини
В Україні зупинили виробництво Lanos через авто на єврономерах
02 грудень, 2017, 19:52