Гунчик: Життя із інвалідністю – це не вирок

Гунчик: Життя із інвалідністю – це не вирок
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до мешканців краю з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають 3 грудня.

Публікуємо її без змін і правок:

Шановні волиняни! У дитинстві всіх нас вчили бути сильними. Однак, є люди, які щодня та щохвилини докладають значних зусиль, аби жити так, як інші. Вони є прикладом сили, мужності та героїзму. Тож сьогодні, у Міжнародний день інвалідів, ми вкотре нагадаємо одне одному та суспільству в цілому про необхідність постійної уваги до людей із особливими потребами.

Вони – це не просто категорія людей. Це окремі життя та трагічні історії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. Разом із тим, історії звичайного подвигу! На превеликий жаль, кількість людей із обмеженими фізичними можливостями із кожним роком зростає як в Україні, так і в області зокрема. Але всі вони мають право і повинні жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти тощо.

На щастя, є чимало людей, які допомагають цим особливим людям. Адже милосердя, доброта здавна були в традиціях українців. Саме тому нині українське суспільство дедалі більше переймається проблемами інвалідів, впевнено рухається до створення суспільства рівних можливостей для всіх.

Питання захисту людей із особливими потребами, забезпечення їх прав – надзвичайно актуальні у світлі подій, що відбуваються на Сході України. Особливої уваги потребують наші захисники, Герої, які втратили здоров’я, захищаючи кордони країни. Тим не менше, ці люди віднайшли в собі сили та продовжують жити, творити та працювати на благо України. Яскравим прикладом того є проект «Переможці», презентація котрого відбулася нещодавно й у Луцьку. Адже, життя із інвалідністю – це не вирок!

Дорогі краяни! Переймаючись буденними проблемами ми в черговий раз повинні замислитися над непростою долею людей із вадами здоров'я та не лише 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч із нами живуть ті, що потребують особливої допомоги і уваги. І хай наша щира участь і підтримка допоможуть цим мужнім і мудрим людям відчути себе щасливими і впевненими в собі!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
добре говорити ящо тебе це не стосується
Відповісти