Янукович на Різдво зібрався в жіночий монастир на Волинь

Янукович на Різдво зібрався в жіночий монастир на Волинь
Президент України Віктор Янукович відвідає ранішню святкову літургію у Святогорському Успенському Зимненському жіночому монастирі, що у Володимир-Волинському районі Волинської області.

Про це стало відомо 6 січня під час прямої трансляції вечірнього богослужіння з Зимненського монастиря на Першому національному телеканалі.

«Я теж це по телевізору почув. Але я й раніше чув, що він має бути, священики говорили, які в Зимно служать. «О, кажуть, у нас буде на Різдво президент. Того, певно, й трансляція ведеться», - розповів прес-секретар Володимир-Волинської Єпархії УПЦ МП протодиякон Віктор Мартиненко.

«Я знав, я чув, але то не таке вже щось грандіозне. Там є свої священики, які там мають служити. Єпископ Володимир служить в себе у кафедральному соборі уВолодимирі-Волинському. Буде президент чи не буде – Богослужіння все-одно не відрізняється нічим, воно святкове. Буде – той слава Богу».

У березні 2011 року настоятельку Свято-Успенського Святогорського Зимненського жіночого монастиря УПЦ, що на Волині, ігуменю Стефану (Валентину Бандуру) Президент України Віктор Янукович відзначив орденом княгині Ольги II ступеня. Тоді нагороду ігумені дали "за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність".

Ігуменю вважають однією з найвпливовіших духовних особистостей Української православної церкви Московського патріархату, яка має неабиякі зв’язки. Вона з 1992 року опікується одним з найдавніших в Україні монастирем.

Кажуть, що Стефана не досягла б такого авторитету, якби не володіла рисами «політика від церкви» та справжнім чоловічим характером.

За час своєї церковної кар’єри настоятелька Зимненського монастиря перезнайомилася з низкою відомих людей, особливо політиків, - писали про неї Волинські новини. Їй доводилось спілкуватись з Леонідом Кучмою та Віктором Януковичем. Вона також у гарних стосунках з Юрієм Бойком, Віктором Балогою, Ігорем Бакаєм, Віктором Медведчуком. А в Медведчуків вона була навіть на весіллі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Янукович
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зимно - це холодно, а село називається ЗимнЕ!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Хлопці , готуйте кулемета і гранати , колона йде !
Відповісти
в свое время Леди Ю там тоже была,и после 3-х часового пребывания выделила 9млн.грн.на ремонт монастыря.в тот день люди в Ковеле её так и не дождались...игуменя видать важнее.
Відповісти
Хай ще заїде до жіночого монастиря Різдва Христового в Володимир-Волинському?!Щось на Волині його ПИКУ рідко бачать? Може Лесю Українку назве російською письменницею, якщо Ганя Херман вчасно його не поправить?!Хто буде недалеко від "ГАРАНТА" - ПЕРЕДАЙТЕ йому,що Азаров БРЕХУН,бо заявив,що зарплату вже усім видали за 2012 рік - НЕПРАВДА!!! Луцькі ТРОЛЕЙБУСНИКИ ОТРИМАЛИ ЗАРПЛАТУ ЗА ЖОВТЕНЬ МІСЯЦЬ!!! ХАЙ ПОЧУЄ ПРАВДУ,а то ОБІЦЯВ,ЩО ПОЧУЄ КОЖНОГО!!!
Відповісти
Не приїде через слизоту.Волинь для нього заказана.
Відповісти
слава янику!
Відповісти
ну ви християни! а де любов до ближньго яника?
Відповісти
Останні новини
Янукович на Різдво зібрався в жіночий монастир на Волинь
06 січень, 2013, 22:37