За вирощування коноплі для «лікування» дід ледь не потрапив за ґрати

За вирощування коноплі для «лікування» дід ледь не потрапив за ґрати
Працівники міліції виявили та вилучили на подвір’ї чоловіка поважного віку рослини коноплі.

За незаконне вирощування і зберігання без мети збуту відносно 79-річного чоловіка порушили кримінальну справу, за матеріалами якої суд присудив чоловіку 1700 гривень штрафу, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Працівники Старовижівського райвідділу УМВС України у Волинській області у одному із сіл виявили на подвір’ї місцевого пенсіонера коноплю. На горищі чоловіка правоохоронці знайшли майже 200 грамів уже висушених рослин.

Як пояснив чоловік, він займається народною медициною. Сам хворіє, тож постійно вишукує у книжках різноманітні способи лікування. Один із таких передбачав використання рослин коноплі.

Відносно «народного цілителя» порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Під час обрання міри покарання Старовижівський районний суд Волинської області взяв до уваги вік підсудного. Тож, згідно з вироком, пенсіонер сплатить 1700 гривень штрафу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: наркотики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре, що картоплю не забороняють вирощувати. Бадилля теж має наркотичні властивості. Може вже з літа штрафувати почнуть. От і бюджет за рахунок пенсіонерів-дачників наповнять. А що? З кожної дачі по 1700 грн. та й порахуйте.
Відповісти
Останні новини
За вирощування коноплі для «лікування» дід ледь не потрапив за ґрати
07 січень, 2013, 12:12