Розповіли, якою буде зима в Україні

Розповіли, якою буде зима в Україні
Услід за синоптиками, які пообіцяли українцям непросту зиму з перепадами температури, свій прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань.

Найскладнішим в погодний плані стане лютий, – пише Обозреватель із посиланням на kp.ua.

Народний синоптик не згоден із висновком завідувача відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів метеорологічного інституту НАН України Вазіри Мартазинової, яка сказала, що зима очікується не дуже холодною і сніжною, але з перепадами температури.

Горбань заявив, що на Україну чекає справжня морозна і сніжна зима. Правда, суворі періоди будуть чергуватися з відлигами, що дозволить уникнути колапсів на дорогах.

За його словами, грудень буде відносно стабільним в погодному плані місяцем. «З 1 до 4 грудня температура опуститься до -2 ... -4 градусів, вночі до -7. Потім – відлига, цілих п'ять днів стовпчики термометрів показуватимуть стільки ж градусів, але вже з відміткою «плюс», – прогнозує народний синоптик.

«З 10 по 16 грудня будуть морози -5 ... -7 градусів, вночі до -9, – зазначає Леонід Горбань. – Після цього нас чекає вже серйозне похолодання – середня добова температура складе -10 ... -11 градусів, значить, вночі мороз може дійти до -15 ... -17 градусів».

–У ці ж дні буде сипати сніг, а 23-24 грудня знову потеплішає на кілька днів – все розтане. Кінець місяця – морозний і сніжний, сніг може затриматися і на Новий рік. В останні дні грудня очікується градусів сім зі знаком «мінус», – говорить синоптик. – У січні температури вночі дійдуть до мінус 10».

«На Різдво і аж до старого Нового року очікується похолодання до -13 ... -16, вночі до -18 ... -20, сніг. І знову – відлига. З 17 по 23 січня – сильні морози до -20 ... -25 градусів, а то і під -30 протягом чотирьох-п'яти днів. Після чого знову потеплішає на пару-трійку днів», – повідомив синоптик.

«Такі погодні «гойдалки» будуть до кінця зими, – зазначає Горбань. – Після відлиги температура знизиться до -11 ... -13 градусів, 29 січня очікується -3 ... -4, через день до -7 ... -8».

«Лютий буде складним. Перші дні пройдуть з морозами до -7 ... -8, вночі до -12. Випаде сніг, а з п'ятого числа – «плюс» і сніг з дощем», – припускає Горбань.

«На День всіх закоханих доведеться шукати теплу місцину – вдарять морози до -20 ... -25 градусів і протримаються кілька діб. З 22 лютого погода знизить холодний режим і дасть до -8 ... -9. Погода в південних і західних областях може відрізнятися», – заявив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звідки ти знаєш яка буде погода? В інтернеті подивився
Відповісти