Син загиблого атовця мріє про smart-годинник

Син загиблого атовця мріє про smart-годинник
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.

Уже завтра свій чотирнадцятий день народження зустріне Максим Артемук. Хлопець є найстаршою дитиною у родині. Його татко, Артемук Олександр Іванович, вважав захист Вітчизни не просто своїм обов’язком, а справою честі. Тому допомагав Майдану, відвозив зібрані харчі та кошти, а згодом уже старшим сержантом, командиром відділення 51-ї окремої механізованої бригади воював під Волновахою.

Тут і загинув на блокпосту поблизу смт Ольгинка Волноваського р-ну, коли вранці сепаратисти на інкасаторських машинах під’їхали до позицій наших бійців та несподівано почали масовий обстріл, внаслідок якого ще й здетонував боєкомплект. У той день Україна втратила 16-тьох своїх захисників. Це був “чорний четвер” 22 травня 2014 року.

Інформація про батька хлопця є у Книзі пам’яті.

Нині Максим навчається вже у 8-му класі однієї з місцевих шкіл. Зі шкільної програми йому найбільше до вподоби урок фізичного виховання. Окрім того, Максим відвідує гурток важкої атлетики. А в майбутньому хлопець мріє працювати в СБУ. Тому не дивно, що серед героїв фільмів йому запам’ятався саме Тоні Старк та його альтер-его “залізна людина” з однойменного фільму.

Серед популярних зірок шоу-бізнесу нашому імениннику дуже подобається білоруський репер, виконавець та автор власних пісень Макс Корж.

За кордоном Максим був уже двічі. У 2014 році мав можливість відвідати Францію. А у 2017 році київські волонтери подарували Максу незабутню подорож до США, де разом з братом Іваном вони місяць проживали в одній чудовій родині, яка дбала про них та відкривала їм цю країну. Хлопці побували на “американських гірках”, побачили океан та їздили по різних штатах. Цю подорож Максим назвав казковою, оскільки враження та досвід, який вони здобули там, залишаться у пам’яті на все життя. Діти безмежно вдячні волонтерам за ту підтримку, що отримує їх родина.

Найбільшим авторитетом та справжнім орієнтиром у житті для хлопчини був і залишається безумовно батько. Максим у всьому намагається його наслідувати. Хлопець не має шкідливих звичок та підтримує себе у чудовому фізичному стані завдяки заняттям спортом. Серед тварин перевагу надає собакам, бо це справжні друзі, які ніколи не полишать тебе в біді.

Про свою маму Валентину Миколаївну син говорить коротко, що вона дуже добра та чуйна, завжди підтримає і його, і молодших брата та сестричку. До слова, сестричка Даринка у їх родині появилася незадовго до загибелі глави сімейства. Дівчинці було лише 4 місяці, коли тата не стало. Тому маленькою красунею опікуються обидва старші братики, граються з нею та дуже її люблять.

Для Максима Україна – це безумовно його рідна Батьківщина, яку він ні на що не проміняє, це місце, де він виріс та живе. І найзаповітніша мрія у хлопця – щоб у нашій країні нарешті запанував мир.

А ще наш іменинник переймається проблемами хворих дітей, каже, що держава не достатньо дбає про них і мала б виділяти більше фінансування заради їх одужання.

Валентина переважно справляється з основними потребами для дітей. Наразі актуальним ще лишається питання придбання взуття для іменинника (розмір є нижче). А сам Максим у подарунок попросив таку необхідну річ для кожного підлітка, як smart-годинник.

Інформація для благодійників: Артемук Максим Олександрович – 14 років (05.12.2003). Ріст: 165 см. Розмір взуття: 43. Омріяний подарунок: smart-годинник.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А, може, відразу Ламборджині? Знаю дітей загиблих АТОвців, які в Києві не були. А тут Франція, Америка. Хлопчику губозакаточну машинку треба подарувати. Як і волонтерам хто потурає подібним бажанням.
Відповісти
Останні новини
Зимовий Луцьк на фото
04 грудень, 2017, 16:49
Син загиблого атовця мріє про smart-годинник
04 грудень, 2017, 16:46