Не загинув, а помер: подробиці таємничої смерті в Луцькому СІЗО

Не загинув, а помер: подробиці таємничої смерті в Луцькому СІЗО
В'язень Луцького СІЗО помер через гостру печінкову недостатність та токсичний гепатит. Він перебував на обліку у нарколога.

Про це повідомив начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Киреєв у понеділок, 4 грудня.

Депутати міської ради та журналісти прийшли до начальника Луцького СІЗО з вимогою пояснити несподівану смерть молодого хлопця у камері утримання.

Нагадаємо, депутат міської ради Павло Данильчук під час сесійного засідання просив депутатів розібратися у «незрозумілій» смерті у СІЗО.

Так, за словами начальника СІЗО, 25-річний Дмитро Листовничий помер, а не загинув.

Листовичний був затриманий працівниками Володимир-Волинської поліції 18 жовтня і, за словами Киреєва, пройшов процедуру медобстеження у Володимир-Волинській міській клінічній лікарні, однак там є певні неточності. Нині прокуратура проводить перевірку в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 115 Кримінального Кодексу.

«Довідка була видана 9 серпня. Листовничий на диспансерному обліку у лікаря-психіатра не перебуває, в лікаря–нарколога на диспансерному обліку перебуває з 5 вересня з діагнозом – психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, синдром залежності. Після доставки в слідчий ізолятор його обстежили наші лікарі», - зазначив начальник СІЗО.

Лікар слідчого ізолятору додав, що «прибув ув’язнений, який має тілесні ушкодження». Дійсно підтвердили наявність синців.

«Він був в адекватному стані, був діагноз, я профілактично назначив 2 препарати, зокрема «Аміназин» та «Димедрол», - додав лікар.

Начальник СІЗО повідомив, що є висновок Володимир-Волинського відділу поліції. У ньому йдеться про те, що під час складання протоколу затримання під час поверхневого огляду виявили синці. Також після огляду медичними працівниками Листовничий був поміщений в камеру і знаходився там добу.

20 листопада в післяобідню пору Листовничого виводили з камери для надання медичної допомоги через раптові психічні розлади. Кирєєв зауважив, що в’язня перевели в одиночну камеру для постійного контролю чергової зміни та лікарів.

«22 листопада в 16:45 черговий ізолятора помітив, що Листовничому в камері стало зле, він неодноразово стукав в двері та бився головою. Йому одразу почали надавати медичну допомогу. В 16:48 з черговим фельдшером та начальником медичної частини надавали допомогу. О 16:53 викликали швидку допомогу. З 17:00 приступили до надання реанімаційних заходів. А о 17:30 констатували смерть», - зазначив Киреєв.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для огляду місця події та склали протокол огляду.

Коментуючи запитання журналістів начальник СІЗО сказав, що «нісенітниця те, що у нього була в голові дирка».

Киреєв зауважив, що на тілі Листовничого були подряпини, а не сліди від ударів.

За висновком судово-медичної експертизи чоловік помер через гостру печінкову недостатність та токсичний гепатит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Не загинув, а помер: подробиці таємничої смерті в Луцькому СІЗО
04 грудень, 2017, 19:30