Прокуратура розслідує смерть засудженого в Луцькому СІЗО

Прокуратура розслідує смерть засудженого в Луцькому СІЗО
Розслідування смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі перебуває під контролем прокуратури області.

За вказаним фактом прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, у якому досліджується питання імовірного умисного протиправного заподіяння смерті (ч. 1 ст. 115 КК України), неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків (ч. 1 ст. 140 КК України) та службового підроблення медичних документів (ч. 1 ст. 366 КК України), - інформує прес-служба прокуратури області.

У ході досудового розслідування установлено, що смерть засудженого настала внаслідок захворювання. На час смерті на його тілі були наявні тілесні ушкодження у вигляді саден та синців, які згідно висновку судово-медичної експертизи відносяться до категорії легких та не перебувають у причинно-наслідковому зв’язку зі смертю.

На тепер доказів насильницької смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі не встановлено.

З метою повного, всебічного та неупередженого дослідження обставин смерті чоловіка у кримінальному провадженні проводяться комісійна судово-медична експертиза та інші необхідні слідчі дії,спрямовані на перевірку правильності діагнозу засудженого, внаслідок якого настала його смерть, обставин одержання тілесних ушкоджень та належності і достатності медичної допомоги, наданої йому як до, та і під час знаходження під контролем уповноважених органів держави. Досудове розслідування у провадженні триває.

Також вбачається за необхідне повідомити, що низка тілесних ушкоджень на тілі чоловіка утворені у ході проведення судово-медичної експертизи і є невід'ємною частиною цього дослідження.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура розслідує смерть засудженого в Луцькому СІЗО
05 грудень, 2017, 11:03