Луцький зоопарк щодня витрачає на їжу для тварин більше 500 гривень

Луцький зоопарк щодня витрачає на їжу для тварин більше 500 гривень
Для того, щоб нагодувати тварин Луцький зоопарк витрачає понад 500 гривень щодня.

Але це, кажуть працівники, тільки на найнеобхідніші харчі, повідомив телеканал «Аверс».

Продукти, якими годують тварин, зоопарк майже за безцінь купує у місцевих підприємців. Зберігається все у двох підсобних приміщеннях. До одного з них навіть не проведене освітлення, а в іншому – стіна у дірках.

Через нещодавні сильні снігопади у кількох вольєрах валиться стіна. Щоб їх відбудувати потрібні кошти, яких зоопарк не має.

«Єдиним джерелом здобуття коштів для зоопарку є відвідувачі. А у зимовий сезон дуже мало відвідувачів», – каже новопризначений директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

Після того, як посаду керівника зоопарку покинув Володимир Гончаров, штат підприємства поменшав аж на п’ять осіб. Разом з директором скоротили, зокрема, водія директора і секретаря.

Зараз нове керівництво зоопарку планує всерйоз навести лад у звіринці. Але для цього підприємство потребує не лише господарської руки, а й серйозного фінансування.

Звіринцю вкрай не вистачає освітлення, водопостачання, транспорту. Хоча гроші на особистого водія екс-директора знаходилися.

«В першу чергу будемо робити реконструкцію. Хоча грошей поки немає. Але будемо своїми силами наводити лад у господарському дворі зоопарку», – каже директорка зоопарку.

Цьогоріч із міського бюджету для комунального звіринцю виділили коштів на зарплати і на харчі для звірів. А вже найближчим часом у зоопарк мають надійти й грантові кошти.

Нагадаємо, Луцьк виграв грант Євросоюзу, який передбачає розбудову луцького зоокуточку й облагородження прилеглої території в міському парку.

Читати також, як гріються тварини у Луцькому зоопарку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
є багато Благодійних фондів, які "піклуються" благоустроєм міста і добробутом мешканців. Треба їх просити про допомогу і про увіковічнення імен меценатів в історії міста!
Відповісти
Да, з посадою водія то насмішили... Цікаво, на посадах водія і секретаря були близькі чи далекі родичі директора?
Відповісти
Останні новини
Луцький зоопарк щодня витрачає на їжу для тварин більше 500 гривень
08 січень, 2013, 12:08