У Луцьку годину сперечалися, чи демонтувати паркани, які захаращують місто

У Луцьку годину сперечалися, чи демонтувати паркани, які захаращують місто
У Луцьку муніципали пропонували задля впорядкування прибудинкових територій знести два десятки парканів, стовпців та клумб, які обмежують доступ до зелених зон чи перебувають у занедбаному стані. Проте обговорення списку адрес викликало бурхливі емоції у членів виконкому, які таки не підтримали пропонованих дій.

Про це стало відомо під час засідання виконкому 6 грудня.

У місті чимало металевих та дерев’яних парканів, які мешканці встановлювали самовільно протягом десятків років. Зокрема такі конструкції розміщені на територіях загального користування як огорожа для городів чи прибудинкових територій. Водночас чимало із них перебуває у вкрай занедбаному стані.

До департаменту муніципальної варти неодноразово надходили скарги жителів міста про травми, отримані через розміщення таких конструкцій. Крім того, шляхом огородження окремих частин зелених зон на прибудинковій території фактично здійснюють самозахоплення земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності.

Питання викликало жваве обговорення та навіть невелике протистояння між членами виконкому. Валерій Корпач зауважив, що у «свій час» низка об’єктів, як-от шлагбаум на Соборності, отримали дозволи. А паркан на вулиці Воїнів-Інтерналіоналістів взагалі зносити не можна – він у доброму стані, там підстригають газон. Якщо ж його знести, то територію просто затопчуть та загидять собаки.

На думку члена виконкому Ігоря Алексеєва, муніципали не завжди обґрунтовано організують знесення, тому варто прискіпливіше готуватися та показувати усі «точки», де буде знесення. Окрім того, коефіцієнт корисної дії визначають лучани, а вони не надто задоволені. Ігор Муковоз додав, що, зносячи паркани, структура наживе чимало ворогів.

Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська уточнила, що на Соборності не збираються зносити жодного шлагбауму, а лише паркани, за якими «певні громадяни» самовільно облаштували парковки. Окрім того, лучани інформували, що через встановлення парканів до деяких будинків не має доїзду швидка допомога, тому медики мають об’їжджати. Водночас низка ОСББ має паркани, «дивлячись на які хочеться плакати». Мовляв, огорожа в деяких місцях зроблена безладно чи взагалі зі старих дверей.

Натомість не йдеться про знесення парканів в належних умовах. Сиротинська запевнила, що за рік місто стане набагато європейськішим та чистішим. Адже неприпустимо, що на проспекті Соборності є город, де розкидають гній, а люди не можуть відкрити вікон.

Тому Сиротинська назвала закиди в адресу муніципалів безпідставними – мовляв, робота дійсно дещо радикальна та брудна, але інспектори борються за чистоту міста. Натомість Олександр Серватович підтримав Сиротинську, зауваживши, що незаконні та закинуті паркани треба зносити. Михайло Щур додав, що обговорень би не виникло, якби муніципали представили на розгляд виконкому фото усіх об’єктів, які хочуть знести.

Зрештою всі погодилися, що на майбутнє треба, аби кожен об’єкт проходив через окреме рішення. Та після годинного обговорення виконком таки не підтримав видалення вказаних об’єктів – рішення підтримали лише 7 членів виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор Алексіев - як цей нероба потрапив в виконком, ОБ'ЯСНІТЬ?
Відповісти
Немає куди ставити машини Тому парковка буде під будинком .
Дерева теж заважають - зрубати .
Собаки гавкають - прибрати .
Людей вже давно - вбивають.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку годину сперечалися, чи демонтувати паркани, які захаращують місто
06 грудень, 2017, 12:14