У Луцьку покажуть фільм про Реформацію в Україні

У Луцьку покажуть фільм про Реформацію в Україні
Глядачам представлять фільм, що відкриє для України новий шлях розвитку.

Чому деякі країни Європи успішніші за інші? Звідки походить демократія, трудова етика, свобода слова та віросповідання? Ці та інші питання луцька продакшн-студія «Правда PRO» досліджувала впродовж цього року.

Результатом таких досліджень стане історичний документальний трьохсерійний фільм «Реформація. 500 років потому».

«В ході написання сценарію та зйомок фільму нам вдалося дізнатися, що саме Реформація стала рушієм для розвитку Європи, а також спонукала людей здобувати освіту, читати Білію та самостійно аналізувати», — розповідає режисер Сергій Шараєвський.

Готуючи фільм, кіно-команда працювала у провідних музеях та університетах, взяла інтерв’ю у понад 30 спеціалістів з історії, теології та філософії. Відвідала найвідоміші місця Реформації в 9 країнах світу, зокрема: Швейцарії, Нідерландах, Німеччині, Чехії, Польщі та інших.

Фільм розповість і про те, як протестантизм укорінився в Україні та хто з відомих князів був його родоначальником на теренах Волині.

Режисер фільму обіцяє показати глядачам ексклюзивні історичні надбання з різних куточків України, про існування яких багато хто навіть не здогадувався. Фільм знімали за підтримки Міністерства культури України та Міністерства закордонних справ України.

«Орієнтуючись на країни Західної Європи, ми повинні зрозуміти, як саме вони зробили потужний еволюційний ривок. Саме для цього ми проаналізували розквіт Європи і представили його в фільмі», - підсумував Сергій Шараєвський.

Зараз команда на одній із завершальних стадій роботи – відео-монтаж фільму. Кожна серія триватиме до години часу. Вже до кінця цього року глядачам обіцяють представити глибокий та чесний аналіз події, який допоможе Україні змінитися на краще.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку покажуть фільм про Реформацію в Україні
06 грудень, 2017, 20:53