В Україні з'явилася Держслужба якості освіти

В Україні з'явилася Держслужба якості освіти
Кабінет міністрів створив Державну службу якості освіти України.

Це відомство буде централізовано відповідати за дотримання якості освіти та освітніх стандартів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Нова структура ґрунтується на базі Державної інспекції навчальних закладів. Вона буде мати більш широкі повноваження, а також буде представлена в регіонах через спеціальні відділення.

"Основним завданням інституційного аудиту є не покарання винних, а допомога закладу, керівництву, вчителям у підвищенні якості їх діяльності та якості результатів навчання учнів", - сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

Нове відомство має транслювати єдині критерії якості середньої освіти на рівні держави.

Раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій припустив можливу відстрочку введення в дію освітньої реформи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А тепер, платіть зарплату цим вчителям не по 10 тисяч, а від того, як вони навчили і що вони навчили.А то в класі 5 дітей,щось трішки знають, а на решту ніхто не звертає увагу.Всі батьки наймають репетиторів.А нащо тоді вчителі?А вони що небудь пробекали на уроці, не знаючи комп"ютера взагалі, і додому бігом в 16.00 в них вже закінчився робочий день.А кільки годин вони працюють на таку зарплату?І відпустку їм в студію на 3 місяці,перепрацьовуються.А хто цікавився, як вони самі в школі вчилися на 3 і 2. А наші інститути випускають тупаків, лищ би бабло.
Відповісти
Іди і повчи. Ніхто не заважає стати вчителем, це не закрита каста. Але. Легко не буде, попереджаю. Із теперішніми дітьми і батьками. А якість так, потрібна. Хороші вчителі у пошані були є і будуть.
Відповісти
Останні новини
В Україні з'явилася Держслужба якості освіти
07 грудень, 2017, 00:32