Розповіли, чим займатиметься ЦРУ в Луцьку

Розповіли, чим займатиметься ЦРУ в Луцьку
Організація «Волинський центр розвитку урядування» не матиме єдиного керівника та опікуватиметься питаннями місцевого самоврядування.

Про це йшлося в четвер, 7 грудня, під час прес-конференції її засновників - колишніх заступників міського голови Луцька Тараса Яковлева, Юрія Моклиці, Сергія Григоренка.

За словами Моклиці, існує низка факторів, які стимулювали екс-посадовців заснувати таку організацію, зокрема досвід, знання та «цілісність трійки екс-заступників».

«До сьогоднішнього дня, яке у нас було позиціонування – «екс-заступник». Але «екс» сприймається як минуле. Хотілося статус «екс-заступника» змодифікувати та змінити на експерта. Коли ми троє – ми сила. Я б хотів, щоб ми трималися», - зазначив Моклиця.

Також засновники ГО зазначили, що у них немає лідера, лише «колективне керівництво».

А Сергій Григоренко мовив, що їхня діяльність переходить у громадську площину. Також додав, що основними напрямами діяльності є експертна оцінка явищ, які виникають у суспільстві, публічна дискусія з важливих питань з органами місцевого самоврядування, організація досліджень громадської думки, консультаційна допомога, організація тренінгів та семінарів, розробка нормативних актів та документів.

Тарас Яковлев розповів, що «Волинський центр розвитку урядування» має на меті співпрацю не лише з Луцьком, а й з усіма громадами, які розташовані в області.

«Один із перших заходів – реанімація того, що ми почали робити ще будучи заступниками. Ми будемо й надалі займатися «Стратегією розвитку міста Луцька». Також будемо піднімати питання щодо Генерального плану міста. Маємо сподівання, що представники органів влади долучаться до дискусії. Також нас цікавить питання бюджету. Цікавить нас і питання освіти посадовців, тому ми будемо намагатися підняти рівень кваліфікації», - зазначив Яковлев.

Також він додав, що «боротьба з приводу нашого повернення продовжиться».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.