Застрягли в часі років на 40, - волинський боєць про жителів Луганщини

Застрягли в часі років на 40, - волинський боєць про жителів Луганщини
Очільник оркестру 14 окремої механізованої бригади старший лейтенант Ярослав Король поділився враження від Луганщини, де він брав участь в концертах для місцевих жителів.

Про це йдеться на сторінці 14-ї бригади у Facebook.

У рідному для особового складу бригади Володимирі-Волинському, та й скрізь, де би не виступав оркестр, його сприймали й сприймають із захопленням, а часто - густо – зі сльозами зворушення.

"З великою приємністю згадую період, коли на Луганщині ми давали по 2-3 концерти на день у різних населених пунктах, - пригадує начальник оркестру – військовий диригент Ярослав Король. - Місцеве населення спочатку нас трохи побоювалось, та згодом заповнювало площі та клуби вщерть. При цьому передавали в сусідні села, мовляв, до вас військовий оркестр їде, біжіть дивитися! На прощання запитували, коли ще приїдемо, розповідали, що востаннє духову музику чули років 30-40 тому. Взагалі, мені трохи шкода тамтешніх жителів: вони трохи застрягли в часі, років на тих самих 30-40. І найгірше, що не всі розуміють: світ давно змінився, а отже, треба змінюватися й їм…

Сподіваюся, зрозуміти це їм багато в чому допомогли військовослужбовці нашої бригади. Бо самі ми за три роки існування нашої 14-ки дуже змінилися. Кардинально змінилася сама бригада.
Це надзвичайно сильний, бойовий, потужний військовий організм, який без труднощів справляється з усіма поставленими задачами".

Він розповідає, що якби війна закінчилась, найперше, що він зробив би, - це пройшовся б разом із оркестром парадом вулицями Луганська чи Донецька, а згодом мріє розвивати музично-військове мистецтво:

"Знаю, на що здатен наш оркестр, усвідомлюю, що нам є куди рости. Відверто кажучи, задумав я багато, та маю звичку втілювати все задумане, а ще, даруйте за сленг, фанатію від своєї роботи, тому вірю, що в нас все вийде, бо ж, як кажуть, усе минає, а музика – вічна".

З Донбасу Ярослава Короля, надзвичайно відданого службі й оркестру, з нетерпінням чекали дружина Марта і дві маленькі донечки: 4-річна Софія і 1-річна Христинка. І зараз, коли вечорами, після служби, Ярослав удома – для його дівчат це справжнє свято.

З нагоди професійних свят військових - Дня Збройних сил України, Дня Сухопутних військ та 3-ї річниці створення 14 ОМБР - Ярослав побажав
своїй бригаді терпіння, віри в себе, згуртованості та бажання навчатися новому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Застрягли в часі років на 40, - волинський боєць про жителів Луганщини
07 грудень, 2017, 19:23