Алкогольний скандал у церкві Києва: подароване вино продають за шаленими цінами

Алкогольний скандал у церкві Києва: подароване вино продають за шаленими цінами
Намісник Києво-Печерської лаври Павло випросив у меценатів на благодійність 1200 пляшок італійського вина Toscana Rosso, в результаті чого алкоголь виставили на продаж за "безбожною" ціною 3500 гривень.

Про це йдеться в сюжеті передачі "Спецкор" на телеканалі 2+2, - пише Обозреватель.

Він запевнив, що напій піде на подарунки і буде приурочений до 30-річчя відродження чернечого життя в лаврі. Павло пояснив це тяжким становищем церкви. А монастир, за його словами, є неприбутковою організацією. Переговори тривали місяць, але в кінцевому підсумку меценати замовили ексклюзивну партію.

В результаті вино виставили на продаж у всіх магазинах лаври по 3500 гривень за одну пляшку.

За словами продавців, алкоголь - ексклюзивний і освячений, до того ж з 30-річною витримкою. Тим часом, досвідчений сомельє розповів, що реальна вартість вина становить не більше 300 гривень.

А в італійському ресторані пляшку цього напою аналогічного виробника можна придбати за 850 грн. За словами фахівця, вино витримували в дубових бочках. За якістю воно непогане. Він зазначив, що в спеціалізованому магазині вартість за пляшку не повинна перевищувати 600 грн.

У компанії імпортера такий продаж вина викликав здивування, адже воно призначено на подарунки.

"Якщо ви хочете купити, можете купити, а я прийду і пожертвую ... Я зараз не буду з вами говорити, тому що я далеко за кордоном, я на лікуванні. Я б вам порадив, щоб ви зайнялися своїми справами", - заявив по телефону намісник.

Він вирішив не коментувати дорожнечу пляшки. За підрахунками журналістів, на "подарованому" напої священики можуть заробити 4,2 млн гривень. Але дороге вино ніхто не купує.

У коментарі "Обозревателю" народний депутат України (фракція "Народний фронт"), президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський сказав: будь-яка релігійна організація з точки зору закону є неприбутковою, але зловживання цим статусом повинні припинятися; в деяких випадках слід ставити питання про позбавлення релігійної організації такого статусу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Срань господня!!!
Відповісти
Ти про себе?
Відповісти
Останні новини
Алкогольний скандал у церкві Києва: подароване вино продають за шаленими цінами
07 грудень, 2017, 12:52