На Львівщині медична комісія довела провину лікарів у смерті дитини

На Львівщині медична комісія довела провину лікарів у смерті дитини
Експертна комісія МОЗ визнала, що лікарі Жидачівської районної лікарні занапастили життя 12-річного хлопця.

У смерті Романа Кулака тепер винуватять одразу вісьмох медпрацівників, - пише ТСН.

Влітку батько привіз сина до медиків, бо той скаржився на біль. Хлопця лікували інфекціоніст, хірург та педіатр – від отруєння та теплового удару. Узгодженості дій між лікарями не було, тепер вони перекладають відповідальність один на одного. Рома провів у лікарні 12 годин – за цей час йому ставало все гірше, однак ніхто не встановив правильного діагнозу. "Нічого не насторожило. Подумали, може, панкреатит. Можливо, гастрит", - зізнався хірург.

Коли дитині стало зовсім зле, з районної лікарні його вирішили перевести до львівського ОХМАДИТУ. Експерт цієї лікарні каже, що аналізував дії колег з районної лікарні та не побачив помилок під час надання допомоги. "Смерть є невідворотною, бо це летальна патологія", - переконаний професор кафедри дитячої хірургії національного медичного університету імені Богомольця Василь Притула.

Батько Володимир Кулак переконаний, що історію хвороби його дитини переписали після смерті. Ці невідповідності помітили і члени комісії – записи виправлялися, не відповідали хронології тощо.

Медики не розуміють, що в лікарні не зробили рентгену та не викликали консультантів, натомість працювали настільки повільно. Тож одностайним голосуванням було визначено, що дії лікарів Жидачівської районної лікарні не відповідали стандартам та протоколам медичної допомоги.

Чи будуть кадрові висновки, головний лікар відповідати не хоче, щонайменше по гарячих слідах. Проте вже відомо, що медичний вердикт стане ґрунтом для подальшого розслідуванням кримінально справи, котра порушена за статтею про лікарську халатність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Львівщині медична комісія довела провину лікарів у смерті дитини
08 грудень, 2017, 11:23