Чотири шахти у Нововолинську продадуть у приватні руки

Чотири шахти у Нововолинську продадуть у приватні руки
Міненерговугілля визначило 13 вугільних підприємств, які повинні до 3 березня 2013 року провести підготовку об'єктів держвласності, що підлягають приватизації: серед них – підприємство «Волиньвугілля».

Про це йдеться у відповідному наказі Міністерства – з посиланням на УНІАН повідомило видання Реальна економіка

Згідно із наказом, до таких підприємств входять «Волиньвугілля», «Донецька енергетична компанія», «Макіїввугілля», «Красноармійськвугілля», «Артемвугілля», «Львіввугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Торезантрацит», «Сніжнеантрацит», «Луганськвугілля», «Первомайськвугілля», «Донбасантрацит».

Керівники зазначених підприємств повинні не пізніше 3 числа кожного місяця інформувати про хід виконання наказу департамент майнових відносин і управління корпоративними правами Міненерговугілля.

Міністерський контроль за виконанням наказу приписали здійснювати заступнику міністра Сергію Чеху.

Як відомо, у вересні 2012 року Кабінет міністрів прийняв постанову №987 «Про затвердження переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2012-2014 роках, та критеріїв визначення способу їх приватизації». Туди увійшло 1200 державних підприємств.

Після того, як це стало відомо, окремі експерти виступили з критикою урядового наміру розпочати масову приватизацію. За оцінками директора Інституту економіки та прогнозування НАНУ Валерія Геєця, поспішна приватизація не тільки призведе до продажу підприємств за заниженою ціною, як це було в попередні роки, але і позбавить бюджет податкових надходжень. «Наші дослідження показали, що багато підприємств після приватизації різко скорочують обсяг сплати податків. Тому необхідно ретельно розрахувати, що дасть такий крок, і дивитися не тільки на можливість отримання коштів від приватизації, але і на потреби бюджетів майбутніх років», - зазначив експерт.

Довідка

До складу державного підприємства «Волиньвугілля» входить Шахта № 9 «Нововолинська», Шахта «Бужанська», а також Шахтоуправління «Нововолинське» у складі Шахт №1 та №5.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хана шахтам ! тіпєрь і водачкі не за что будєт купіть !
Відповісти