2012 – рік несправджених надій, - віце-президент корпорації «Богдан»

2012 – рік несправджених надій, - віце-президент корпорації «Богдан»
Більшість державних програм з автомобілебудування у 2012-му не запрацювали, що негативно позначається на якості перевезень та відлучає іноземних інвесторів.

Про це в інтерв’ю газеті «Луцький замок» розповів віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик.

Володимир Гунчик зазначив, що не очікував такого складного року для автомобілебудівної галузі. Каже, що автомобілебудівні підприємства велику надію покладали на чемпіонат Євро-2012: очікували збільшення замовлень, розбудови інфраструктури і головне - активізації державних програм.

Втім, зі слів Гунчика, жодна з програм, окрім програми «Шкільний автобус», не запрацювала. Це, в свою чергу, дає можливість розвивати галузь у сусідній Росії.

Крім того, на думку Гунчика, «запровадження федерацією утилізаційного збору - не просто заборонила ввезення українських та інших автомобілів, це заклик до інвесторів йти та створювати там потужності, а не возити готову продукцію».

«Не хочу зараз вникати в аналіз усіх причин, але швидше за все неправильно були розподілені витрати при формуванні бюджету-2012, і це призвело до того, що важливі транспортні програми залишилися невтіленими. Це – рік несправджених надій, так я охарактеризував би його загалом», - зазначив Володимир Гунчик.

Керівник підприємства каже, що ринком автомобілебудівної промисловості «всерйоз» ніхто не займається. А під програми, вигідні як будівельниками, так і містам, держава не закладає фінансування.

Загалом протягом 2012 року підприємство орієнтувалося не лише на український ринок. Корпорація продала близько 400 автобусів до Росії та підписала контракт у грудні на поставку автобусів до Польщі. До вересня 2012 року «Богдан» завершив виробництво автобусів з екостандартом «Євро-2», перейшовши на виготовлення автомобілів зі стандартом «Євро-3», «Євро-4» та «Євро-5».

«Ми продали луцьким автотранспортним підприємствам перших п’ять автобусів, які відповідають стандартам Євро-3», - зазначив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
2012 – рік несправджених надій, - віце-президент корпорації «Богдан»
09 січень, 2013, 08:40