Університет, влада, бізнес: у СНУ підписали резолюцію про співпрацю

Університет, влада, бізнес: у СНУ підписали резолюцію про співпрацю
Представники Східноєвропейського національного університету, влада області та бізнесмени підписали резолюцію про співпрацю.

Про це повідомили під час форуму «Університет, бізнес та влада: перспективи співпраці» у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у п’ятницю, 8 грудня.

Ректор навчального закладу Ігор Коцан зазначив, що основна мета такого форуму – підписати резолюцію про співпрацю між університетом, владою та бізнесом. Так, за його словами, голова Наглядової Ради СНУ, народний депутат Сергій Мартиняк вирішив організувати такий форум для напрацювання програм для розвитку тристоронньої співпраці.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів, що нині змінилося бачення ролі центрів, які повинні створюватися та консолідуватися у вищих навчальних закладах.

«Сьогодні ми говоримо про бізнес, співпрацю влади та роль університету. Частина проектів не змогла бути реалізована через брак кадрів. Потрібно піднімати рейтинг університету через його роль в розвитку бізнесу на Волині. Тут повинні діяти реальні програми. Самі програми без підтримки бізнесу та співпраці із європейськими інституціями нічого не варті. Потрібно працювати в державно-приватному партнерстві», – зазначив Гунчик.

Також голова ОДА запропонував створити скоординований план регіону, додавши потенціал вищих навчальних закладів. Так, спочатку присутні обговорили сучасні моделі інтеграції університету, бізнесу та влади, перспективи розвитку дуальної (корпоративної) освіти на базі університету.

Також підняли питання щодо можливості впровадження «ярмарку-фестивалю науки у контексті співпраці між університетом та бізнесом» та коворкінг центр «Academ-Business Hub» як платформи для розвитку стартапів та інноваційної співпраці між університетом та бізнесом.

Так, представники бізнесу, влади та СНУ вирішили підписати Меморандум про співпрацю шляхом розвитку новітніх форм партнерських відносин. Таким чином, нині більшість проектів реалізовуватимуть спільно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зібрали черговий цирк, під головуванням головного клонуна на посаді Ректора!!!! Чого ж великий бізнесмен Коцан не залишить посаду Ректора, і не покаже приклад, як треба співпрацювати з освітою, а сидить і висмоктує з університету останні копійки!!!!
Відповісти
Останні новини
Університет, влада, бізнес: у СНУ підписали резолюцію про співпрацю
08 грудень, 2017, 17:30